Στην ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τον σημερινό πρωθυπουργό το 1993, παραπέμπει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις επικρίσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Αλέξη Τσίπρα ότι με τη συνέντευξή του στην «Αυγή» απηύθυνε «προσκλητήριο αποστασίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι ο πρόεδρος του κόμματος ούτε για αποστασίες από τα κόμματά τους, ούτε για αγοραπωλησίες έκανε λόγο και παραθέτει τη φράση του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με την οποία «όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας (….) θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα και ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ανεξαρτήτως πολιτικών αποχρώσεων, υφίσταται τις καταστροφικές συνέπειες της ακολουθούμενης από την συγκυβέρνηση πολιτικής και προσθέτει: «Οι βουλευτές όλων των κομμάτων πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ή με την πολιτική των μνημονίων και τη διαπλοκή ή με το λαό. Μέση λύση δεν χωράει».

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Όσον αφορά τα περί αποστασίας, ο κ. Κεδίκογλου μπορεί να απευθυνθεί στον πρόεδρό του».

Η κυβέρνηση κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι ποντάρει σε αποστασία, κάνοντας λόγο για αληθινό κατάντημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας καλεί σε αποστασία κυβερνητικούς βουλευτές, αλλά αρνείται συνεχώς να απαντήσει από πού θα βρεθούν τα λεφτά για τις υποσχέσεις του, τις οποίες χαρακτηρίζει λαϊκίστικες.

«Κι επειδή απάντηση δεν έχει, προσπερνά το ερώτημα, ελπίζοντας ότι αφού δεν ανατρέπει την κυβέρνηση ο λαός, θα βρεθούν κυβερνητικοί βουλευτές να το κάνουν. Εκεί που επαγγελλόταν την επανάσταση, τώρα ποντάρει στην αποστασία. Αληθινό κατάντημα», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κομματικές πηγές, προτίθεται να συντηρήσει το επόμενο διάστημα το μέτωπο αυτό με την κυβέρνηση, αρχής γενομένης από την αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση θα συζητηθεί η καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η δράση της μέχρι την περίοδο των Χριστουγέννων και η τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, καθώς και η πολιτική συμμαχιών.

Εκτιμάται ότι στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθούν και οι τοποθετήσεις βουλευτών, όπως του Πέτρου Τατσόπουλου και άλλων στελεχών, ώστε να υπάρχει ενιαία έκφραση.

Η συνεδρίαση της Κ.Ο. θα ανοίξει με ομιλία του κ. Αλέξη Τσίπρα και θα είναι κλειστή για τους δημοσιογράφους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης