«Ο ΣΥΡΙΖΑ δυσφήμιζε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014, 16:57
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δυσφήμιζε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα»
Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου, με αφορμή τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κας Ασημακοπούλου:

Μετά την επιτυχή αξιολόγηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αντιλαμβάνεται πια κανείς τι θα συνέβαινε αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να εφαρμόσει τις «προτάσεις» του.

Είπαν ότι θα πάρουν χρήματα από τα 11 δις ευρώ του ΤΧΣ για να διαγράψουν τα χρέη προς τις τράπεζες, την ώρα που χρειάζονταν σχεδόν 80 δις.

Είπαν ότι πρώτα πρέπει να σωθούν οι δανειολήπτες και μετά οι τράπεζες, την ώρα που η κυβέρνηση επιτυγχάνει και τα δύο, προχωρώντας στη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικού χρέους που έγινε ποτέ και διατηρώντας συγχρόνως ασφαλές το τραπεζικό μας σύστημα.

Μίλησαν για «σεισάχθεια», όταν το σχέδιό τους θα επιβάρυνε το δημόσιο χρέος, δηλαδή τους Έλληνες φορολογούμενους, με πάνω από 20 δις ευρώ.

Είπαν ότι θα θέσουν τις τράπεζες υπό «δημόσιο κοινωνικό έλεγχο», όταν αυτό συμβαίνει ήδη.

Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ίδρυση δυο-τριών νέων τραπεζών «ειδικού σκοπού», υποστηρίζοντας ότι για καθεμία δεν χρειάζεται πάνω από 1 δις, όταν ήδη 25 ευρωπαϊκές τράπεζες παρουσιάζουν προβλήματα.

Έκαναν τα πάντα για να δυσφημήσουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στο εξωτερικό, αποκαλώντας τις τράπεζές μας «ζόμπι» και βομβαρδίζοντας με ερωτήσεις τον κ. Ντράγκι.

Απείλησαν θεούς και δαίμονες, στοχοποιώντας κάθε ενέργεια της κυβέρνησης για διασφάλιση των καταθέσεων.

Προειδοποίησαν ότι «οι τράπεζες θα εθνικοποιηθούν μονομερώς», απειλώντας ουσιαστικά την παρουσία της χώρας στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και προεξοφλώντας την έξοδο της χώρας μας από την ΕΕ.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες γνωρίζουν ότι τίποτε δεν είναι διασφαλισμένο αν δεν είναι ασφαλείς οι καταθέσεις τους.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014, 16:57