«Τα νέα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα, σε συνδυασμό με όσα άλλα έχουν προωθηθεί από την ψήφιση του μνημονίου μέχρι σήμερα, οδηγούν σε πλήρη κατεδάφιση τους μισθούς, τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις, μετατρέπουν την εργασία των νέων σε σύγχρονη δουλεία, ανοίγουν τον δρόμο για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο και για σαρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».

Με τη φράση αυτή ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αναφέρθηκε στις εξελίξεις σχετικά με την έγκριση της 5ης δόσης του δανείου.
«Η μειωμένη αγοραστική δύναμη των εργαζομένων θα οδηγήσει σε κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού ”εργαζόμενοι χωρίς λεφτά ίσον μαγαζιά χωρίς δουλειά”» εκτίμησε ο κ. Στρατούλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μέλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τόνισε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να απαντήσουν με καλά σχεδιασμένους, οργανωμένους και κλιμακούμενους ενωτικούς αγώνες, διότι αυτός είναι «ο μόνος τρόπος που έχουν να απαντήσουν στην αντεργατική λαίλαπα».

Ο κ. Στρατούλης κάλεσε τους εργαζομένους για μαχητική και μαζική συμμετοχή σε ανοικτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που γίνονται αυτή την περίοδο στο Σύνταγμα και στις μεγάλες πλατείες της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης