Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ πρότεινε τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου, ώστε να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή.

«Μέσα στο αμάλγαμα του αντιμνημονιακού μετώπου συνυπάρχουν δυνάμεις οι οποίες είναι ακροδεξιές ναζιστικές, παραδοσιακά κομμουνιστικές και, βεβαίως, νεοριζοσπαστικές, δήθεν, που στην πραγματικότητα εκφράζουν ένα κόμμα του δημόσιου τομέα, της ακινησίας και των συντεχνιακών συμφερόντων. Αυτό είναι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών για να προσθέσει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καλλιεργεί ως κόμμα του Δημοσίου, του δημόσιου τομέα, του παλαιού συστήματος, της ακινησίας, του συντεχνιασμού, της αυταπάτης ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, του κλεισίματος του πελατειακού ματιού στον οποιονδήποτε για οτιδήποτε, το κόμμα αυτό καλλιεργεί τη στρατηγική της έντασης».

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και την «αγωνία» του «για το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο τόπος».

Παράλληλα, χαρακτήρισε άνανδρη ενέργεια τη δολοφονία του 34χρονου, κάνοντας λόγο για «επίθεση κατά των δημοκρατικών θεσμών» και υπενθύμισε ότι ο ίδιος αγωνίζεται εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ από την αρχή της κοινοβουλευτικής περιόδου για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζητήσαμε και ζητούμε την τροποποίηση της ποινικής νομοθεσίας» συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας πάντως ότι την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας δεν την αποφασίζει η κυβέρνηση αλλά η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Δήλωσε, τέλος, ότι αναμένει «από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και από όλα τα αρμόδια εισαγγελικά όργανα να κάνουν αυτό που πρέπει με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία», προσθέτοντας ότι ισχύει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων, ώστε να ενεργοποιηθεί ο κανονισμός της Βουλής, «όταν υπάρχουν ασχημίες κατά της Δημοκρατίας».

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης