«Τώρα σκέφτονται πολλοί μήπως πρέπει να υπάρχει πρόσθετος χρόνος; Μήπως πρέπει να υπάρξει πρόσθετο δάνειο και μικρότερο επιτόκιο; Αυτά όσον αφορά την επιμήκυνση και είναι πολλοί Ευρωπαίοι που είναι αυτής της άποψης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτή τη φράση, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης έδωσε το στίγμα των συζητήσεων που γίνονται στην ΕΕ και στην κυβέρνηση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο Τηλ. Χυτήρης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητηθούν ακόμη και υποθήκες ακινήτων για έναν νέο δανεισμό, λέγοντας:

«Πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις και γρήγορα. Από κεί και πέρα, μην νομίζετε ότι απανωτές μεταρρυθμίσεις, που δεν έγιναν επί χρόνια, μπορεί να γίνουν γρήγορα και η απόδοσή τους να είναι επίσης γρήγορη και εμφανής. Αυτά τα αποτελέσματα δεν μπορεί να γίνουν σε χρόνο dt. Αυτό το αντιλαμβάνονται και οι ξένοι. Όσον αφορά ένα επιπλέον δάνειο κι αν χρειάζονται εγγυήσεις, χρειάζεται εγγυήσεις κάθε δάνειο. Εμάς η δουλειά μας είναι να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις μας».

Ο Τ. Χυτήρης υπογράμμισε ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα, σημειώνοντας ότι «η δυσκολία για την Ελλάδα δεν σταματά μέσα σε ένα – δυο χρόνια, είναι για τα επόμενα χρόνια. Θα μπορούσα να σας μιλήσω για 5 χρόνια, για 7 χρόνια, πρέπει να ξέρουμε ποια είναι η πραγματικότητα και να λέμε ποια είναι η αλήθεια. Δεν γίνονται θαύματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης