«Η πορεία του Τουρισμού τα επόμενα δύο χρόνια είναι αυτή, που θα καθορίσει το αν η χώρα θα καταφέρει συνολικά να μπει ξανά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου, από το βήμα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, υπογραμμίζοντας ότι ο Τουρισμός είναι αυτή τη στιγμή για τη χώρα ένα από τα ελάχιστα πεδία που μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί στο ότι τα προβλήματα του Τουρισμού είναι και αυτά υπαρκτά, ενώ τα σοβαρότερα από αυτά έχουν δομική μορφή και δεν είναι εύκολο να λυθούν ακαριαία. Ωστόσο, στάθηκε στους στόχους της νέας τουριστικής ηγεσίας, κάνοντας λόγο για μια ολοκληρωμένη στρατηγική, η οποία θα βασίζεται στους εξής πυλώνες:

– Νομοθετικό πλαίσιο και περιορισμός της γραφειοκρατίας

– “Πράσινη” τουριστική ανάπτυξη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Επαναπροσδιορισμός του «εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού για το marketing»

– Αναβάθμιση και διεύρυνση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος

– Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με στόχο την προσέλκυση τουριστών σε δωδεκάμηνη βάση

Μάλιστα, η υφυπουργός τόνισε ότι η επίτευξη της διεύρυνσης του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος θα πραγματωθεί μέσα από την καθιέρωση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, μερικοί εκ των οποίων ο αγροτικός, ο θαλάσσιος, ο αθλητικός, ο γαστρονομικός, ο οινικός και ο συνεδριακός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης