Του Φώτη Τριάρχη

Σε εκλογική ετοιμότητα έχει θέσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς εκτιμά ότι οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την έξοδο στις αγορές και το βαρύ πολιτικό κλίμα για την κυβέρνηση μπορεί να οδηγήσει σε έκτακτες εξελίξεις, πριν από τον Φεβρουάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και τα περισσότερα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε χθες συνέκλιναν στην εκτίμηση ότι όλα είναι ανοικτά. «Δεν πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε μέχρι το Φλεβάρη-Μάρτη» έλεγε μέλος του καθοδηγητικού οργάνου αποτυπώνοντας το κλίμα που επικρατεί στην Κουμουνδούρου. Όπως εξηγούν στελέχη κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, οι πιέσεις που ασκούν στην κυβέρνηση ΔΝΤ, αγορές, ξένοι οίκοι αλλά και πολιτικοί παράγοντες για να μην επιμείνει στην άμεση έξοδο από το πρόγραμμα κάτι που οδήγησε το Μαξίμου να το… ξανασκέφτεται, έχουν επιπτώσεις: «Όλα αυτά έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στη συγκυβέρνηση» λένε στην Κουμουνδούρου. Φέρνουν δε ως παράδειγμα:

– Τις δηλώσεις περί φυγής καταθέσεων στο εξωτερικό και ανάληψης από τα ΑΤΜ από κυβερνητικούς παράγοντες
– Τις σφοδρές επιθέσεις Σαμαρά-Βενιζέλου κατά του Αλέξη Τσίπρα εντός και εκτός Βουλής
– Τις αντιδράσεις σε σχέση με τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών που οδήγησαν στο να καλούνται σήμερα να καταθέσουν στον Εισαγγελέα οι Π. Σκουρλέτης και Ν. Παππάς.
– Τις αναταράξεις που προκαλούνται σε βουλευτές και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από τις εξελίξεις αλλά και τις δημοσκοπικές αποδόσεις των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Έτσι, στη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνέλθει το Σαββατοκύριακο, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει από τα στελέχη του να βρίσκονται σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα ώστε να μην αιφνιδιαστούν από πιθανές εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση, στην Κουμουνδούρου είναι πεπεισμένοι ότι ο απώτατος ορίζοντας των εκλογών θα είναι ο Μάρτιος, όπου αισιοδοξούν ότι θα αγγίξουν την αυτοδυναμία, επικαλούμενοι κρυφές δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης