Στις 5 Οκτωβρίου η κύρωση της Συμφωνίας των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016, 20:09
Στις 5 Οκτωβρίου η κύρωση της Συμφωνίας των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή
Την 5η Οκτωβρίου θα ολοκληρώσει η Αθήνα την κύρωση της Συμφωνίας των Παρισίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με την εισαγωγή της στην ολομέλεια της Βουλής, όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

Ο κ. Τσιρώνης έδωσε το «παρών» στο έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Περιβάλλοντος που διεξήχθη την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Σκοπός του Συμβουλίου ήταν η προετοιμασία των ευρωπαϊκών θέσεων εν όψει της 22ης Συνόδου των Μερών που θα λάβει χώρα στο Μαρακές του Μαρόκου τον ερχόμενο Νοέμβριο, όπου θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων.

Όπως έγινε γνωστό, παρά τις επιμέρους αντιθέσεις και διαφορετικές οπτικές, στο Συμβούλιο συμφωνήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση να εκπροσωπηθεί με ενιαία φωνή, προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στις προσπάθειες δημιουργίας ενός ισχυρού δεσμευτικού νομικού εργαλείου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα έχουν κυρώσει έως την 7η Οκτωβρίου την Συμφωνία των Παρισίων, να ενημερώσουν από κοινού στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, έτσι ώστε να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία πριν από την έναρξη της Συνόδου του Μαρακές τον Νοέμβριο.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016, 20:43