Ο Βενιζέλος από το Βίλνιους για την Αμυντική Βιομηχανία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013, 16:38
Ο Βενιζέλος από το Βίλνιους για την Αμυντική Βιομηχανία
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετέχει, σήμερα, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βίλνιους. Από εκεί τόνισε ότι η ελληνική αμυντική βιομηχανία, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μόνο με δημοσιονομικά και χρηματοοικονομικά κριτήρια στο βαθμό που καλύπτει στρατιωτικές ανάγκες, άρα εντάσσεται στη λογική της Κοινής Πολιτικής Ασφαλείας και Άμυνας.

Αύρι, Σάββατο, θα μετάσχει στη σύνοδο και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουγρείου Εξωτερικών, κατά την πρώτη συνεδρίαση με αντικείμενο την Κοινή Πολιτική Ασφαλείας και Άμυνας, ο κ. Βενιζέλος είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στην ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή στρατηγική για τη θαλάσσια ασφάλεια - ζήτημα που συνδέεται και με τη θαλάσσια πολιτική ως προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανική και τεχνολογική βάση, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τους ομολόγους του για το ζήτημα που έχει τεθεί σε σχέση με την ελληνική αμυντική βιομηχανία, που δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μόνο με δημοσιονομικά και χρηματοοικονομικά κριτήρια στο βαθμό που καλύπτει στρατιωτικές ανάγκες, άρα εντάσσεται στη λογική της Κοινής Πολιτικής Ασφαλείας και Άμυνας.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013, 16:41