Ο Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Ιωάννης Σακκάς στη Cosa Nostra

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012, 17:56
Ο Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Ιωάννης Σακκάς στη Cosa Nostra
Ο πρώην εισαγγελέας πρωτοδικών κ. Ιωάννης Σακκάς και υποψήφιος βουλευτής με τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας και ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου πρώην πρόεδρος της ένωσης δικαστών και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή Coza Nostra του zougla radio και μίλησαν για την σημερινή πολιτική κατάσταση, για τα κενά του νομικού συστήματος και για την απόφαση τους να εγκαταλείψουν το δικαστικό λειτούργημα.

«Δεν ήθελα να είμαι κομπάρσος του δικαστικού συστήματος το οποίο εξυπηρετούσε την εκτελεστική εξουσία ποικιλοτρόπως» δήλωσε ο κ. Ιωάννης Σακκάς ενώ υποστήριξε ότι κατά την 17χρονη θητεία του δέχτηκε δύο φορές πιέσεις από ανώτερους του χωρίς να υποκύψει .

Ο πρώην εισαγγελέας κατηγόρησε τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Φίλλιπο Πετσάλνικο και Προκόπη Παυλόπουλο ότι το 2001 μείωσαν δραματικά την αποσβεστική προθεσμία με την τροποποίηση του νόμου, ώστε τα κακουργήματα να παραγράφονται σε 5 χρόνια.

Από την άλλη, ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου απαντώντας στις επιθέσεις που δέχτηκε με την απόφαση του να συμπεριληφθεί ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ, δήλωσε ότι το Πόθεν Έσχες είναι ο καθρέφτης όλων των πολιτικών και όσα του χρεώνουν τα θεωρεί αστειότητες. Για τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά δήλωσε ότι είναι κύριο μέλημα του η πάταξη της διαφθοράς και η δημιουργία ασφαλούς νομικού περιβάλλοντος.

Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών με την υποψηφιότητα του επιθυμεί να συμβάλει στην εξυγίανση του Κοινοβουλευτικού συστήματος το οποίο όπως χαρακτηριστικά λέει έχει «υποβαθμιστεί» γι’ αυτό άλλωστε και αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε τo σχετικό απόσπασμα:


Επιμέλεια : Μίλλη Σιδέρη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012, 17:57