«Ο χωρισμός Ποταμιού - Κινήματος Αλλαγής ήταν η καλύτερη λύση και για τους δύο»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018, 11:22
«Ο χωρισμός Ποταμιού - Κινήματος Αλλαγής ήταν η καλύτερη λύση και για τους δύο»
«Ο χωρισμός Ποταμιού - Κινήματος Αλλαγής ήταν η καλύτερη λύση και για τους δύο» ανέφερε σε συνέντευξή του το πρωί της Δευτέρας ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος επέρριψε εμμέσως ευθύνες στη Φώφη Γεννηματά για τους διακριτούς δρόμους των δύο σχηματισμών.

«Υπήρχε διάσταση απόψεων για το πρωτεύον στη χώρα τι να κάνουμε, τι να λέμε… Από το να 'χουμε καβγαδάκια, καλύτερα να χωρίσουμε. Καλή επιλογή και για το Ποτάμι, αλλά και για το ΚΙΝΑΛ, ώστε να μην έχουν οι δύο οργανισμοί φθορά» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν ρωτηθήκαμε για τις τελευταίες αποφάσεις, όπως το Μακεδονικό και τις εκλογές ''εδώ και τώρα''… Αυτά ήταν κόντρα σε όσους μετείχαν στο Πολιτικό Συμβούλιο, αύτη ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Έγιναν λάθη και από εμάς που δεν ώθησαν την ώθηση που θέλαμε σε αυτό το εγχείρημα» αποσαφήνισε.

Αναφερόμενος στο πολυσυζητημένο διαζύγιο με το ΚΙΝΑΛ ο Στ. Θεοδωράκης επεσήμανε πως «ήταν μια δύσκολη κι όχι ευχάριστη απόφαση, είχαμε επενδύσει πολλά στο ΚΙΝΑΛ, αλλά όταν βλέπεις ότι κάτι δεν προχωράει, πρέπει να παίρνεις απόφαση, όπως συμβαίνει και στη ζωή».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «είναι απλούστευση το αν θα στηρίξουμε τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά. Η νέα κυβέρνηση θα κάνει το πρώτο κόμμα με μπόνους 50 εδρών» είπε.

«Εμείς δεν θέλουμε να πάμε σε πρόωρες εκλογές με απλή αναλογική» πρόσθεσε. 

«Θέλουμε να κάνουμε 10 πράγματα, η απάντηση που θα δοθεί θα είναι καθοριστική για το πού θα γύρει η πλάστιγγα» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, διαμηνύοντας πως «δεν θα στηρίξουμε κυβέρνηση από αυτήν τη Βουλή, είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018, 11:22