Μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που γιορτάζεται την Κυριακή 5 Ιουνίου απέστειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής.

«Η 5η Ιουνίου ως παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος έχει ως στόχο να καλλιεργήσει την περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών και να προωθήσει τις ατομικές και συλλογικές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προστασία του περιβάλλοντος σχετίζεται άμεσα με την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας. Οι σύγχρονες συνεχείς προκλήσεις και απειλές για την διαταραχή της ισορροπίας του οικοσυστήματος δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό. Η ενεργοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση όλων μας. Με συντονισμένη δράση και αρμονική συνεργασία μπορούμε να συμβάλλουμε έμπρακτα στην προστασία του πολύτιμου φυσικού μας πλούτου.

Το θαλάσσιο περιβάλλον αποτελεί αγαθό ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας το οποίο είναι διαχρονικά άμεσα συνυφασμένο με την οικονομική και κοινωνική της πρόοδο. Η σημερινή επέτειος μας ενεργοποιεί να στρέψουμε το βλέμμα στην προστασία, τη διαφύλαξη και την αναβάθμισή του πολύτιμου αυτού αγαθού. Ο σεβασμός στο ελληνικό θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον πρέπει να είναι προτεραιότητα για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα σήμερα που η χώρα μας δοκιμάζεται. Είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε την ευθύνη όλων για την προστασία του θαλάσσιου πλούτου του τόπου μας και να συστρατεύσουμε τις δυνάμεις μας προς το σκοπό αυτό.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς συμμετέχει ενεργά σε θέματα προστασίας των θαλασσών και των παράκτιων περιοχών. Με τη συνδρομή άρτια εκπαιδευμένων στελεχών και σύγχρονων επιχειρησιακών μέσων, αλλά και με συνείδηση της υψηλής αποστολής του στέκεται συμπαραστάτης και αρωγός στην προσπάθεια για τη διαφύλαξη και την αναβάθμιση του θαλάσσιου πλούτου της χώρας μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης