Αναχωρεί την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Κ.Σ. του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη Πέτρος Ευθυμίου για το Ισραήλ, προκειμένου να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη εργασίας, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του Κοινοβουλίου του Ισραήλ Ruby Rivlin.

Ο κ. Ευθυμίου, εκτός από τον Πρόεδρο της Knesset, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Avigdor Liberman και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Meir Shitrit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ευθυμίου θα έχει την ευκαιρία, να επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους και να συναντηθεί με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο ΙΙΙ, ενώ θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπας, με τον πρωθυπουργό Σαλάμ Φαγιάντ, καθώς με τον υπουργό Εξωτερικών Δρ. Riad Malki.

Στη συνέχεια, ο κ. Ευθυμίου, την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, θα αναχωρήσει από το Ισραήλ για την Κύπρο, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη εργασίας, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκη Ομήρου. Στην Κύπρο ο κ. Ευθυμίου θα συναντηθεί με την υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή και τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργο Δημοσθένους. Επίσης, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αβέρωφ Νεοφύτου και με τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης