«Για όλα φταίει… ο Χατζηπετρής» ανέφερε το γνωστό τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη, που γράφτηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80, με αφορμή το «Σκάνδαλο Κοσκωτά» και απέκτησε διαστάσεις λαϊκής ρήσης, προκειμένου να… υποδείξει τον αποκλειστικό υπεύθυνο μίας κατάστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας σε επιχειρηματικό φόρουμ στις Βρυξέλλες, είχε υποστηρίξει ότι η συμφωνία είναι θέμα ημερών ή εβδομάδωνΠλέον, τόσο για τους δανειστές, όσο και τον διεθνή Tύπο, ο αφανής ήρωας «Χατζηπετρής» έχει ονοματεπώνυμο και πρόσωπο. Σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων, ο Γιάνης Βαρουφάκης φέρει ακέραιες τις ευθύνες για οποιαδήποτε καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας.

Παρόλο που, την Πέμπτη, ο ίδιος εμφανίστηκε βέβαιος για την αίσια έκβαση των συνομιλιών, η Wall Street Journal, σε άρθρο της, υποστηρίζει ότι ένα έγγραφό του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, έκτασης 36 σελίδων, «έχει μπερδέψει τους αξιωματούχους των θεσμών» και είναι ικανό να… πάει πίσω τις διαπραγματεύσεις.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας σε επιχειρηματικό φόρουμ στις Βρυξέλλες, είχε υποστηρίξει ότι η συμφωνία είναι θέμα ημερών ή εβδομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, όπως σημειώνει η Wall Street Journal, το επίμαχο έγγραφο που περιλαμβάνει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη και τα σχέδια μεταρρύθμισης και το οποίο μοίρασε σε ομολόγους του ο υπουργός Οικονομικών, περιέχει στοιχεία που διαφέρουν σημαντικά από αυτά που έχουν συζητηθεί στις τεχνικές συνομιλίες στις Βρυξέλλες τις τελευταίες ημέρες.

WSJ: «Ο Γιάννης Βαρουφάκης συνεχίζει να περιπλέκει την πρόοδο προς μια συμφωνία χρηματοδότησης»Υποστηρίζουν δε, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, «πώς ο Γιάννης Βαρουφάκης συνεχίζει να περιπλέκει την πρόοδο προς μια συμφωνία χρηματοδότησης».

Η Wall Street Journal υποστηρίζει ότι το 36σέλιδο έγγραφο με τίτλο «Ανάκαμψη της Ελλάδας: Ένα σχέδιο» έχει περιέλθει εις γνώση της.

Όπως αναφέρει, επικαλούμενη τέσσερις αξιωματούχους, πρόκειται για το έγγραφο που παρουσιάστηκε από τον Έλληνα υπουργό στους ομολόγους του στο Παρίσι και στη Ρώμη, αλλά και σε αξιωματούχους των Βρυξελλών κατά την περιοδεία του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης