Ο Γιάννης Μίχας από το ΠΑΣΟΚ και o Βασίλης Μιχαλολιάκος από τη ΝΔ θα αναμετρηθούν την ερχόμενη Κυριακή για τον δήμο του Πειραιά.

Ρυθμιστές του εκλογικού αποτελέσματος θα είναι ο ανεξάρτητος Πέτρος Μαντούβαλος, που υποστηρίζεται από τον ΛΑΟΣ και κατέλαβε την τρίτη θέση και η Eλπίδα Παντελάκη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιάννης Μίχας που κατέλαβε την πρώτη θέση, όπως, εξάλλου, προέβλεπαν όλες οι δημοσκοπήσεις, έκανε δηλώσεις έξω από το εκλογικό του κέντρο.

«Οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες αποφάσισαν. Αγκάλιασαν τις ιδέες και το πρόγραμμά μας. Έβαλαν την πόλη και τα συμφέροντά της πάνω απ΄όλα. Πίστεψαν στις δυνάμεις τους, πίστεψαν στις δυνατότητες αυτών, που τους πρότειναν μία καθαρή συμφωνία.

Για μία πόλη καθαρή, για μία πόλη ποιοτική, για μία πόλη αποφασισμένη να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα για να γίνει μία πόλη αναφοράς για όλο το λεκανοπέδιο για όλη τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αξιοποίηση αυτών των πλεονεκτημάτων χρειάζεται τώρα την πάνδημη συστράτευση. Η μαζική συμμετοχή στο νέο ξεκίνημα, που θα κάνουμε μαζί την ερχόμενη Κυριακή. Αυτό το ξεκίνημα θέλει τη δύναμη, που θα δώσει στον Πειραιά η ενότητά του. Η ενότητα των προοδευτικών δυνάμεών του, η ενότητα των δημιουργικών δυνάμεων, που θα απαλλάξουν την πόλη από την αδιαφορία, την εγκατάλειψη, την παρακμή. Τις καλώ να είναι σίγουρες για ένα πράγμα.

Ό,τι είπαμε θα γίνει, για όλους τους Πειραιώτες. Και αυτό που θα γίνει, θα είναι το προϊόν της κοινής μας θέλησης να τηρήσουμε τις καθαρές μας συμφωνίες για το μέλλον της πόλης. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη, που μας έδειξαν, αυτή την εμπιστοσύνη θα την τηρήσουμε για ένα καλύτερο μέλλον του Πειραιά και των παιδιών μας».

Σε δηλώσεις προέβη και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος σημείωσε ότι «ο περήφανος λαός του Πειραιά τίμησε τον συνδυασμό τους με ποσοστό πολύ περισσότερο από όποιες προβλέψεις υπήρχαν μέχρι σήμερα. Αυτό δυναμώνει, μεγαλώνει τις ευθύνες μας και έχω την υποχρέωση να καλέσω όλο τον πειραιϊκό λαό και αυτόν που ψήφισε σήμερα και το πολύ σημαντικό τμήμαν που απήχε ώστε μαζί να χτίσουμε τη μεγάλη δημοτική πλειοψηφίαν την οποία έχει ανάγκη ο Πειραιάς για να γυρίσει σελίδα για να ξεβρομίσουμε τον Πειραιά από ότι τον ρυπαίνει μεταφορικά και κυριολεκτικά για να του ξαναδώσουμε τη λάμψη και την αρχοντιά, που πρέπει. Σήμερα, ο πειραϊκός λαός ζήτησε να διαχειριστούν την τύχη τους άνθρωποι που ζουν στον Πειραιά γνωρίζουν τα προβλήματά του και έχουν τη δύναμη να τα επιλύσουν»

Δηλώσεις έκανε και ο Πέτρος Μαντούβαλος επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Πόλη Θρύλος»:

«Κάναμε μια σημαντική προσπάθεια για να αλλάξει η πόλη. Η πόλη θα αλλάξει. Κατακτήσαμε ένα ποσοστό ανεξάρτητων ψήφων γύρω στο 20%. θεωρώ ότι ο ρυθμιστής των δεδομένων και των γεγονότων, που έρχονται, είναι ο συνδυασμός μας για την πόλη του Πειραιά, που προχωράει στην προοπτική της. θέλω, επίσης, να συγχαρώ τους άλλους δύο συνδυασμούς, που επίσης εξελέγησαν και όσους θα συμμετέχουν στο νέο δημοτικό συμβούλιο».

«Η παραταξιακή ψήφος«, συμπλήρωσε ο κ. Μαντούβαλος «φαίνεται ότι δύσκολα ξεπερνιέται, αλλά παλεύεται. Εμείς το κάναμε, κερδίσαμε σε αυτή τη λογική. Ευχαριστώ πολύ όλους τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες, που μου εμπιστεύθηκαν μια παρα πολύ δύσκολη πορεία έχοντας να αντιπαλέψω δύο τεράστιους κομματικούς μηχανισμούς τους οποίους πλησίασα και είμαι ευγνώμων στους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες. Προχωράμε και έχει συνέχεια και πολύ ενδιαφέρουσα τόνισε. Οι ψηφοφόροι δεν είναι αγγέλη για να τους κατευθύνεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης