O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος,  από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η χθεσινή συζήτηση στο Eurogroup ήταν και ουσιαστική και εποικοδομητική. Στην πραγματικότητα, αυτή την στιγμή μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Έχουμε την έγκριση και την στήριξη του Eurogroup να ολοκληρώσουμε την διαβούλευση με τον ιδιωτικό τομέα μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην προσπάθεια μας αυτή θα έχουμε την ενεργό συμμετοχή και της τρόικα και του EFSF και σημαντικών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και μπορούμε να καταλήξουμε σε μια αμοιβαία επωφελή λύση η οποία θα εκπληρώνει πλήρως όλες τις παραμέτρους της απόφασης του Οκτωβρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Νομίζω ότι τώρα όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να στηριχθεί η Ελλάδα σε αυτή της την προσπάθεια η οποία είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για εμάς αλλά για όλη την Ευρωζώνη και για την παγκόσμια οικονομία.

Βεβαίως, η προσπάθεια που συνδέεται με την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, το περιβόητο PSI, που θα βγάλει πάνω από τους ώμους του ελληνικού λαού ένα βάρος 100 δις. ευρώ, 47 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ, συνδέεται απολύτως με το νέο πρόγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτές τις ημέρες θα ολοκληρωθεί και η διαπραγμάτευση με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα, γιατί χωρίς τα 130 δισ. ευρώ του νέου προγράμματος δεν μπορεί να γίνει ούτε το PSI, ούτε να χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να δεσμευθούμε όλοι μαζί. Πρέπει το βάρος να κατανεμηθεί δίκαια. Μόνο έτσι θα έχουμε διασφαλίσει ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο.

Ο Έλληνας πολίτης, που ζει μια κατάσταση πιεστική και ανασφαλή επί δύο και πλέον χρόνια, πρέπει να νιώσει ότι υπάρχει τώρα ένα άλλο πλαίσιο, πιο ασφαλές, πιο σταθερό, πιο σίγουρο. Ότι έχει προοπτική.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν την ευθύνη να συμβάλουν, κατά το μέρος που τους αναλογεί, σε αυτή την προσπάθεια. Και κυρίως τα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Τώρα είναι η ώρα της διαπραγμάτευσης, τώρα είναι η ώρα των δύσκολων, αλλά ιστορικών και σημαντικών αποφάσεων. Τώρα είναι η ώρα να δεσμευθούμε όλοι και τώρα είναι η ώρα να εξηγήσουμε, βλέποντας στα μάτια τον Έλληνα πολίτη, ότι η χώρα μπορεί να γίνει ξανά υ

Διαβάστε επίσης «Πράσινο φως» από Eurogroup για το PSI

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης