«Δεν θα ήθελα να πω ότι θα είμαι τέλειος στα καθήκοντά μου, αφού αυτήν την ώρα είμαι θεατής του τοκετού μου ως υπουργός Πολιτισμού». Με αυτά τα λόγια έκανε την εισαγωγή του ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κώστας Τζαβάρας, στη συνάντηση γνωριμίας που είχε με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, αφού τόνισε ότι «ο Τύπος είναι ωφέλιμος και χρήσιμος για τη Δημοκρατία».

Αξιοποίηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, «ο Πολιτισμός είναι ένα ισχυρό αντίδοτο στην κρίση που περνάει η χώρα μας» είπε ο Κώστας Τζαβάρας, υπογραμμίζοντας ότι στις βασικές προτεραιότητες εμπεριέχεται η προβολή και αξιοποίηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς: της πνευματικής, της αξιακής και της λαϊκής μας παράδοσης, όπως αυτή μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προτεραιότητα, επίσης, θα δοθεί στη διασφάλιση ανοιχτών μουσείων, με ωράρια λειτουργίας που θα διευκολύνουν την επισκεψιμότητα και με ενισχυμένη ασφάλεια, χάρη σε αξιόπιστα συστήματα επιτήρησης, φύλαξης και προστασίας. «Όσο πληθαίνουν οι προσλήψεις, τόσο θα ανοίγουν και τα ωράρια» δήλωσε ο κ. Τζαβάρας, αναφέροντας ότι ετοιμάζει πρόταση για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για επιτήρηση των αρχαιολογικών χώρων με περιπολικά. Πρόγραμμα για το ωράριο υποσχέθηκε πως θα βγει εντός της εβδομάδας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης