Μήνυση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, κατέθεσε στον Άρειο Πάγο η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη, η οποία μετέβη στο Ανώτατο Δικαστήριο για να το πράξει, λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως γνωστόν το όνομα της κας. Γεροβασίλη είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των 33 προσώπων που δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή το Documento, σύμφωνα με το οποίο ήταν στόχος του κακόβουλου λογισμικού Predator.

“Ζούμε σε εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές για το δημοκρατικό πολίτευμα και το κράτος δικαίου Μετά την αποκάλυψη από τη εφημερίδα Ντοκουμέντο και από πολλαπλά αλλά δημοσιεύματα, προφανώς δεν έπρεπε ούτε εγώ ούτε τι πολιτικό σύστημα της χώρας να μην πράξουμε τα αναγκαία για προστασία θεμελιώδους δικαιώματος προστασίας απορρήτου επικοινωνιών ” δήλωσε βγαίνοντας από τον Άρειο Πάγο, η πρώην Υπουργος.

Επκαλούμενη δε την ιδιότητά της ως πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η κ.  Γεροβασίλη  έκανε λόγο για παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών ,της αλληλογραφίας και ίσως και εγγράφων απορρήτων. .Με τη μήνυση της  ζητά να διερευνηθεί η παραβίαση του τηλεφωνικού απορρήτου και άλλες  πιθανές ποινικές πράξεις που τελέστηκαν σε βάρος της . “Εχω εμπιστοσύνη στη ελληνική δικαιοσύνη .Για να είναι αποτελεσματική η έρευνα θα πρέπει  να συνθέσει όλες τις μηνύσεις. Η δικαιοσύνη είναι ο τελευταίος πυλώνας προστασίας που μπορεί να ερευνήσει το διπλό σκάνδαλο , το σκάνδαλο κατασκοπείας και συγκάλυψης…Είμαι βέβαιη ότι στη χώρα έχει στηθεί δίκτυο κατασκοπείας με επίκεντρο συνεργατών του μεγάρου Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό”, δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα η κα. Γεροβασίλη μιλώντας σε τηλεοπτικό πάνελ, ανέφερε πως αν ο πρωθυπουργός επιθυμεί να δώσει νόημα στη φράση «όλα στο φως» στο θέμα των υποκλοπών θα πρέπει να κάνει δύο πράγματα.

Το πρώτο, να άρει την νομοθετική ρύθμιση που έφερε, σύμφωνα με την οποία οι πολίτες δεν έχουν το δικαίωμα να ενημερώνονται από την ΑΔΑΕ με το πέρας της περιόδου παρακολούθησής τους και το δεύτερο, να άρει το απόρρητο, πράγμα που ζήτησε και η εξεταστική επιτροπή Ευρωκοινοβουλίου.

«Με αυτές τις δύο προϋποθέσεις μπορούν να έλθουν όλα στο φως. Αλλιώς πρόκειται για συγκάλυψη. Και η συγκάλυψη είναι συνενοχή», είπε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η κα. Γεροβασίλη απάντησε επίσης καταφατικά στην ερώτηση κατά πόσον θεωρεί ότι παρακολουθείται από τον κ. Μητσοτάκη. «Ούτε τα υπάρχοντα στοιχεία, ούτε τα γεγονότα και οι συνεχείς εξελίξεις ούτε ο συγκεντρωτισμός Μητσοτάκη, ούτε η έως τώρα διαχείριση του θέματος των υποκλοπών, ούτε φυσικά η ιδιότητά του ως πρωθυπουργού επιτρέπουν χώρο για δικαιολογίες και ελαφρυντικά», πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης