«Όλγα Κεφαλογιάννη, η Αφροδίτη του νεοφιλελευθερισμού που αντιτάσσεται στον Τσίπρα»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015, 15:31
«Όλγα Κεφαλογιάννη, η Αφροδίτη του νεοφιλελευθερισμού που αντιτάσσεται στον Τσίπρα»
«Όλγα Κεφαλογιάννη, η Αφροδίτη του νεοφιλελευθερισμού που αντιτάσσεται στον Τσίπρα» τιτλοφορείται η συνέντευξη της υπουργού Τουρισμού στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera».

«Έχετε λάθος, αν θεωρείτε ότι εμείς οι Έλληνες ξαφνικά γίναμε όλοι μαρξιστές. Το προβάδισμα της Αριστεράς οφείλεται στην άγρια οικονομική κρίση» τονίζει η κα Κεφαλογιάννη στον υπότιτλο της συνέντευξης, τον οποίο προβάλλει η εφημερίδα.

Έστω και αν είναι πιθανή η ήττα του κόμματός της στις εκλογές της Κυριακής, η υπουργός δεν κάνει βήμα πίσω, γράφει η εφημερίδα του Μιλάνου.

«Χρειαζόμασταν λιγότερο κράτος και περισσότερο ανταγωνισμό. Μια επώδυνη, βαρύτατη θεραπεία, την οποία, με ή χωρίς την τρόικα, θα έπρεπε να είχαμε κάνει εδώ και δεκαετίες. Κρίμα, μόνον, που η αγανάκτηση του κόσμου κινδυνεύει να εκτροχιάσει μια οικονομία που, ως εκ θαύματος, είχαμε ξαναβάλει σε σωστή σιδηροτροχιά» προσθέτει η κα Κεφαλογιάννη.

Η «Corriere della Sera» σημειώνει ότι «η μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση των τελευταίων ετών, εκείνη των περιφερειακών αεροδρομίων, προωθήθηκε από την υπουργό Τουρισμού», η οποία στις τελευταίες εκλογές «εξασφάλισε τεράστιο αριθμό σταυρών, τόσο μεγάλο, που ανταγωνίζεται τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά».

Η Όλγα Κεφαλογιάννη τονίζει ότι «η ψήφος αυτή αποτελεί μια εύλογη διαμαρτυρία, θέλει να τιμωρήσει όποιον ευθυγραμμίστηκε με μέτρα εξυγίανσης, μη δημοφιλή. Παρά ταύτα, η Ελλάδα δεν θα χάσει την πυξίδα. Η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει ένας από τους δύο στυλοβάτες του πολιτικού συστήματος».

Υπογραμμίζει, δε, ότι «σήμερα μπορούμε να κρίνουμε και να πούμε ότι θα έπρεπε να δράσουμε με διαφορετικό τρόπο», αλλά «χάρη σε αυτήν την κυβέρνηση, μέσα σε δύο χρόνια η οικονομία σταθεροποιήθηκε και πάλι, το έλλειμμα είναι υπό έλεγχο, το πρωτογενές πλεόνασμα (πριν από την πληρωμή των τόκων) είναι αξιοσημείωτο και η οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων τριμήνων είναι η υψηλότερη της Ευρώπης».

Η υπουργός Τουρισμού θεωρεί ότι «η αντιπολίτευση δεν στήριξε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και προέταξε το εκλογικό της συμφέρον», ενώ δηλώνει στον δημοσιογράφο Αντρέα Νικάστρο ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί ένα κράτος-εργοδότη». Τέλος, κάνοντας ένα είδος αυτοκριτικής αναφέρεται στον «ανασχηματισμό του περασμένου Ιουνίου, ο οποίος διέκοψε κάποιες μεταρρυθμίσεις» και «στον ΕΝΦΙΑ, ένας φόρος ο οποίος δεν εξηγήθηκε στους πολίτες όπως έπρεπε, δεν έτυχε της δέουσας υπεράσπισης και γέννησε μεγάλο θυμό».Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015, 15:43