Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Η καθυστερημένη παρέμβαση του Μαξίμου προσπαθεί μάταια να ελέγξει τις εντός ΣΥΡΙΖΑ φωνές διαμαρτυρίας για το τερατούργημα Κονιόρδου. Κι αυτό να συμβεί, οι φωνές δικαιούχων και χρηστών δεν πρόκειται να παύσουν», υπογράμμισε με δήλωσής της, η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθήνας, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή την άτυπη ενημέρωση για τα πνευματικά δικαιώματα από κύκλους του Υπουργού Επικρατείας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κυβέρνηση και Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, υπέστησαν εχθές μια πρωτοφανή κοινοβουλευτική ήττα» τόνισε και με σκληρή κριτική, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αμήχανοι, αδύναμοι και ανίκανοι να υπερασπιστούν ένα χαοτικό συνονθύλευμα κακογραμμένων διατάξεων, δεν κατάφεραν να απαντήσουν σε κανένα από τα ερωτήματα της Αντιπολίτευσης αλλά και πολλών βουλευτών της συμπολίτευσης».

Ταυτόχρονα ανέφερε: «Δεν ήταν μόνο οι ασύλληπτες προχειρότητες και η τραγική έλλειψη στοιχειώδους προετοιμασίας. Δεν ήταν μόνο η ρουσφετολογική καταιγίδα από φωτογραφικές τροπολογίες και πονηρές διατάξεις για την εξυπηρέτηση των ημετέρων, που εξευτέλισαν τη διαδικασία».

«Ήταν», τόνισε η κα Κεφαλογιάννη «κυρίως και πάνω από όλα, η αντίδραση, η αγωνία και η απόγνωση της συντριπτικής πλειοψηφίας δημιουργών και χρηστών απέναντι σε ένα νομοθετικό τερατούργημα που δημιουργεί δεκάδες μικρά και μεγάλα προβλήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κρίση στον χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων είναι δυστυχώς μπροστά μας», παρατήρησε και καταλήγοντας σημείωσε: «Η ευθύνη πλέον της Κυβέρνησης είναι τεράστια. Απέναντι σε όλους τους Έλληνες δημιουργούς, καλλιτέχνες, συγγραφείς, διανοούμενους, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης