“Η κυβέρνηση είχε και έχει την αποκλειστική ευθύνη για ό,τι συμβεί» σε σχέση με το δημοψήφισμα που διεξάγεται στα Σκόπια, την Κυριακή, υπογραμμίζει στη συνέντευξή της στη «Βραδυνή της Κυριακής», η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η βουλευτής Α’ Αθήνας αναφέρει ότι «μια πιθανή επικράτηση του “ναι” στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα παραγάγει ξανά τετελεσμένα γεγονότα σε βάρος της χώρας μας, και θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση της διαπραγματευτικής μας θέσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενη στη θέση της ΝΔ επαναλαμβάνει: «Εμείς σταθερά υποστηρίζουμε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουμε μια τόσο κακή για τη χώρα μας Συμφωνία». Όσο για τα άλλα κόμματα επισημαίνει ότι «το κάθε κόμμα, ο κάθε βουλευτής, όταν έρθει η ώρα της κύρωσης στη Βουλή, θα αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί ενώπιον του ελληνικού λαού και της Ιστορίας. Θα αναλογιστεί τα αποτελέσματα αυτής της κακής Συμφωνίας και θα πράξει. Δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο ο κ. Καμμένος ορίζει, πλέον, την Κοινοβουλευτική του Ομάδα».

Η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ εκφράζει την άποψη ότι “Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος έχουν ενωθεί μέχρι τέλους με τη συγκολλητική ουσία του αμοραλισμού και της εξουσίας» και δεν έχει καμία αμφιβολία ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι «θα το πάνε μέχρι εκεί που τους συμφέρει», και «όλα τα υπόλοιπα είναι θέατρο, για να αποπροσανατολίζουν όσους ακόμα τους πιστεύουν».

Σχολιάζοντας τις συνθήκες που επικρατούν στη Μόρια η κ. Κεφαλογιάννη καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση» και υπογραμμίζει ότι «Αποτελεί ντροπή, για μια πολιτισμένη χώρα της Δύσης, να υπάρχει προσφυγικός καταυλισμός που δεν εξασφαλίζει στοιχειώδεις συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης. Αποτελεί και ντροπή για μια κυβέρνηση που έχτισε τα υποτιθέμενα πλεονεκτήματά της πάνω σε μύθους περί ανθρωπισμού, ευαισθησίας και αλληλεγγύης. Πρώτοι στα λόγια, ουραγοί στις πράξεις. Οφείλουν να απολογηθούν για τις σοκαριστικές εικόνες της Μόριας και να δώσουν απαντήσεις και για το σύνολο της διαχείρισης στο προσφυγικό ζήτημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος παρουσιάζοντας την πρόταση της Ν.Δ. για την συμβολή του Πολιτισμού στο αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα, η κ Κεφαλογιάννη επισημαίνει ότι η πολιτιστική κληρονομιά και ο Πολιτισμός αποτελούν, σημαντικά οικονομικά μεγέθη και εν δυνάμει κυρίαρχο πυλώνα για την ενδυνάμωση της Οικονομίας, εάν κινηθούν παράλληλα και σε στενή συνεργασία με τον Τουρισμό, θα επιτευχθούν σημαντικά μετρήσιμα αποτελέσματα. Όπως είναι ο πλούτος, οι θέσεις εργασίας, η θετική φήμη για τη χώρα κ.α.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης