«Όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για δίκαιη κατανομή του προσφυγικού πληθυσμού»

«Όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για δίκαιη κατανομή του προσφυγικού πληθυσμού»
«Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους στην λογική μιας δίκαιης και αναλογικής κατανομής του προσφυγικού πληθυσμού σε όλες τις χώρες της Ευρώπης» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθήνας, Γιάννης Μπαλάφας, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Μιλώντας για το μεταναστευτικό, ο κ. Μπαλάφας ανέφερε ότι αυτό που γίνεται από το ΥΜΕΠΟ, «είναι η συνεχής προσπάθεια να αποσυμφορηθούν τα νησιά με μεταφορά πληθυσμού προς την ενδοχώρα, που δεν έχει και αυτή άπειρη χωρητικότητα». «Είναι μια συνεχής προσπάθεια διαχείρισης που έχει φτάσει στα όρια της αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει μια μαγική λύση όσο η Ευρώπη αντιμετωπίζει το προσφυγικό/μεταναστευτικό ως πρόβλημα των χωρών πρώτης υποδοχής και όχι ως πανευρωπαϊκό ζήτημα» τόνισε.

Σχετικά με την διαχείριση των κονδυλίων της ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού, είπε ότι αυτοί που ασκούν κριτική για κακή χρήση είναι, «αν όχι κακοπροαίρετοι, τουλάχιστον ανενημέρωτοι», τονίζοντας ότι «είναι τόσο αυστηροί οι έλεγχοι των κονδυλίων που διαχειρίζονται οι επίτροποι κ.κ Αβραμόπουλος και Στυλιανίδης που είναι αδύνατον να γίνει κακή χρήση». Σχετικά με τις συντάξεις, είπε ότι «είναι ένα θέμα στο οποίο έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και όλα τα επιχειρήματα ώστε να αρθεί το μέτρο των περικοπών των συντάξεων», εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την αίσια έκβασή του.

Σε ό, τι αφορά τους ΑΝΕΛ, σε σχέση με το Μακεδονικό, ο Γ. Μπαλάφας επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι «είχαμε και έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και γνωρίζαμε από την αρχή ότι στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ υπήρχε διαφωνία», εκφράζοντας την πεποίθηση πως, όταν το θέμα έρθει στην ελληνική Βουλή, «θα περάσει με πλειοψηφία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018, 17:08