Αναρτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης www.ministryofjustice.gr το εθνικό σχέδιο «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ» για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Στην ίδια διεύθυνση δίνεται η δυνατότητα για κατάθεση προτάσεων για τη βελτίωση της εφαρμογής και της αποτελεσματικότητας του σχεδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, επιτακτική προβάλλει η ανάγκη να οικοδομήσουμε ένα νέο πολιτικό σύστημα πάνω στο οποίο θα στηριχθούν όλες οι προσπάθειες για την εξυγίανση της πολιτικής ζωής, την ανάκαμψη της οικονομίας, την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και στην εθνική ταπείνωση, για να μπορεί να λειτουργεί ουσία η δημοκρατία και η κοινωνική δικαιοσύνη. Οι συνθήκες για τη μετάβαση σε ένα νέο πολιτικό σύστημα έχουν πλέον ωριμάσει στη συνείδηση του κόσμου, ο οποίος επιζητά και πρέπει να έχει ενεργό συμμετοχή στη διαμόρφωσή του.
Οι προτάσεις για το νέο πολιτικό σύστημα πρέπει να διαμορφωθούν μέσα από έναν ευρύ διάλογο με τους πολίτες» αναφέρει ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας, Γ. Σούρλας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης