Με συναντήσεις που είχε τόσο με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας Έντουαρντ Ναλμπαντιάν, όσο και με τον ελληνικής καταγωγής αντιπρόεδρο του αρμενικού κοινοβουλίου Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ, ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στην Αρμενία ο υφυπουργός Εξωτερικών ‘Ακης Γεροντόπουλος.

Στο περιθώριο της 29ης Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), όπου εκπροσώπησε τη χώρας μας, ο κ. Γεροντόπουλος είχε συνάντηση με τον κ. Ναλμπαντιάν, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα λόγω των άριστων σχέσεων των δύο χωρών και αφορούσε στην διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Γεροντόπουλος, επεσήμανε τις άριστες σχέσεις και την συνεργασία των δύο χωρών σε διμερές επίπεδο αλλά και στο πλαίσιο του ΟΣΕΠ, ενώ τόνισε ιδιαίτερα, ότι η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες της Αρμενίας για την ευρωπαϊκή της προσέγγιση.

Στη συνάντηση που είχε αργότερα ο κ. Γεροντόπουλος με τον ελληνικής καταγωγής αντιπρόεδρο του Αρμενικού Κοινοβουλίου, επεσήμανε, ότι «οι δυο λαοί υποστηρίζουν διαχρονικά ο ένας τον άλλον γιατί τους συνδέουν πολλά και θα πρέπει η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και να γίνει ακόμα στενότερη σε όλους τους τομείς».

Ο κ. Σαρμαζάνοβ τόνισε, ότι οι ομογένειες των δύο χωρών αποτελούν γέφυρα φιλίας και συνεργασίας, καθώς επίσης, ότι η ευρωπαϊκή εμπειρία της Ελλάδας μπορεί να αποτελέσει σημαντική βοήθεια για την χώρα του. Εξέφρασε δε την άποψη, ότι θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για στενότερη συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα όπως η οικονομία, ο τουρισμός και ο πολιτισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mε πληροφορίες από το ΑΠΕ
Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης