Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπανδρέου- Σαρκοζί

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011, 20:06
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπανδρέου- Σαρκοζί
Σε φιλικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί. Η συνάντηση των δύο ηγετών διήρκησε μια ώρα και όπως δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Παπανδρέου τούς απασχόλησαν οι εξελίξεις στη Βόρειο Αφρική, καθώς και το μέλλον της ευρωζώνης.

«Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για δύο μεγάλα θέματα. Το ένα είναι οι επαναστατικές αλλαγές στη Βόρειο Αφρική και το τι μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή η ΕΕ απέναντι στη βία που βλέπουμε», δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Παπανδρέου προς τους εκπροσώπους του ελληνικού και ξένου τύπου.

«Επίσης μιλήσαμε και για τη συμβολή μας στην ανασυγκρότηση πολλών χωρών που μπαίνουν σε μια διαδικασία εκδημοκρατισμού και που βεβαίως για εμάς στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερης σημασίας. Πιστεύω ότι έχουμε μια κοινή προσέγγιση στο θέμα αυτό με τη Γαλλία», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Το δεύτερο θέμα είναι η κρίση, η πολύ μεγάλη κρίση θα έλεγα, των διαπραγματεύσεων για τα ζητήματα της ευρωζώνης, που αύριο θα έχουμε στις Βρυξέλλες», εξήγησε ο κ. Παπανδρέου. «Εδώ επίσης έχουμε μια κοινή προσέγγιση με τη Γαλλία σε πάρα πολλά θέματα».

Τέλος ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη στήριξη που έχουν δείξει ο Γαλλικός λαός, ο Πρόεδρος Σαρκοζί και η κυβέρνηση για τις προσπάθειες και θυσίες του ελληνικού λαού. «Οι Γάλλοι στάθηκαν πάντως στο πλευρό μας και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για αυτό», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Παπανδρέου στην εφημερίδα Le Monde, επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις εν όψει των συνόδων του Μαρτίου.

«Η παράταση της αποπληρωμής και η μείωση των επιτοκίων δανεισμού, που έχουν καθοριστεί από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, θα ήταν αποφασιστικοί παράγοντες, για να εγγυηθούν ότι θα συνεχίσουμε να επιτυγχάνουμε στους στόχους μας σε μακροπρόθεσμη βάση. Υπάρχει ένα σημαντικό περιθώριο ελιγμών, προκειμένου να χαλαρώσουν οι όροι αυτού του προγράμματος στήριξης», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011, 21:10