Ιερό δείπνο στο Μαξίμου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016, 00:39
Ιερό δείπνο στο Μαξίμου
Ολοκληρώθηκε το δείπνο που είχαν απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου οι αντιπροσωπείες της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και της κυβέρνησης, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δείπνο που διεξήχθη σε καλό κλίμα και διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες, έγινε γενική συζήτηση για θέματα που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας - κράτους.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η συνάντηση είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό, με στόχο να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να τερματιστεί ένα κλίμα καψυποψίας ανάμεσα σε κυβέρνηση και Εκκλησία, ιδιαίτερα μετά και τις προωθούμενες αλλαγές του Υπουργείου Παιδείας (σ.σ. μάθημα Θρσηκευτικών.

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συνόδευαν οι μητροπολίτες Ύδρας Εφραίμ, Χαλκίδος Χρυσόστομος και Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ενώ εκ μέρους του κυβέρνησης πέραν του πρωθυπουργού παρίσταντο οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016, 01:56