Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι το γεύμα που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στους πολιτικούς αρχηγούς, με την ευκαιρία της 41ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ήταν ο πρώτος που αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο, χωρίς ωστόσο να κάνει δηλώσεις και ακολούθησε ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, έφυγε λίγο νωρίτερα από το γεύμα καθώς είχε μια συνομιλία με ευρωπαίο αξιωματούχο.

Η έξοδος του πρωθυπουργού από το Προεδρικό Μέγαρο

«Υπάρχει διάθεση συνεννόησης, συζητήσαμε έλυσε ο ένας τις απορίες του άλλου. Είμαστε σε μία κομβική στιγμή. Υπήρχε ένα κλίμα ότι ο καθένας μπορεί να κρατάει τις αντιρρήσεις του αλλά είμαστε ακόμα δεσμευμένοι στη συμφωνία μέχρι η χώρα να εξασφαλίσει το σταθερό βηματισμό της στην Ε.Ε.» δήλωσε εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Θεοδωράκης. Εκτίμησε ότι «με βάση τα πρόσφατα αποτελέσματα η συμφωνία στις 18 – 19 του μήνα είναι ένας απόλυτα εφικτός στόχος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών απάντησε ότι «η απόφαση για εκλογές είναι του Πρωθυπουργού. Όλοι συμφωνήσαμε ότι η κοινωνία πρέπει να πάει διακοπές, με την ασφάλεια ότι είμαστε στην Ευρωζώνη. Δεν κατάλαβα ο Πρωθυπουργός να έχει πρόθεση εκλογικού αιφνιδιασμού».

«Όλοι μαζί χτίζουμε για το αύριο. Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια» δήλωσε η κα Γεννηματά μετά την ολοκλήρωση του γεύματος στο Προεδρικό Μέγαρο και συμπλήρωσε «Ο δρόμος είναι ένας, ο δρόμος της συνεννόησης. Να προχωρήσουμε χωρίς πολώσεις χωρίς διλήμματα».

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης