Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Αλβανία ο Παπούλιας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013, 12:58
Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Αλβανία ο Παπούλιας
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του στα Τίρανα με συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Τιράνων και πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα.

Ο κ. Μπάσα εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση αυτή με τον κ. Παπούλια, τον οποίο και ευχαρίστησε για τη συμβολή του στη σύσφιγξη των ελληνοαλβανικών σχέσεων και στη φιλία μεταξύ των δύο λαών.

Οι δύο πολιτικοί επεσήμαναν τη σημασία της περαιτέρω ανάπτυξης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας υπό τη νέα προοπτική και τις ευκαιρίες που απορρέουν από τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα, ειδικά με την υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου TAP.

Ο κ. Παπούλιας, αφού εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται για άλλη μια φορά στα Τίρανα, επανέλαβε τη βούληση της Ελλάδας να διαδραματίσει ενεργό ρόλο και να στηρίξει τις ενταξιακές προσπάθειες της Αλβανίας, ιδιαίτερα κατά την επερχόμενη προεδρία της Ε.Ε.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας επισκέφθηκε το μνημείο της «Μητέρας Αλβανίας», στο κοιμητήριο των «Μαρτύρων του Έθνους», όπου κατέθεσε στεφάνι.

Ο κ. Παπούλιας θα μεταβεί στην Κλεισούρα, όπου θα καταθέσει στεφάνι στο κοιμητήριο των Ελλήνων πεσόντων του έπους του '40, ενώ, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα επισκεφθεί και περιοχές όπου ζει η ελληνική μειονότητα και έπειτα θα του απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου δημότη του Αργυροκάστρου.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013, 15:36