Ολοκλήρωσε τις επαφές του με υπουργούς ο Α. Μανιτάκης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012, 17:40
Ολοκλήρωσε τις επαφές του με υπουργούς ο Α. Μανιτάκης
Με τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, ολοκλήρωσε αυτή την εβδομάδα τις συναντήσεις του με τους υπουργούς της κυβέρνησης, προκειμένου να προωθηθεί με ταχύτητα η διαδικασία αξιολόγησης των υπηρεσιών και των δομών των υπουργείων. Όπως όλα τα υπουργεία, έτσι και το Εθνικής Άμυνας έχει ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες αξιολόγησης των υπηρεσιών του, με στόχο να παρουσιάσει το νέο οργανόγραμμα του το αργότερο μέχρι το τέλος του 2012.

Σημειώνεται ότι μετά την αξιολόγηση των υπηρεσιών, τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2012, δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα απ’ ό,τι είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ με το νέο έτος θα ακολουθήσει η αξιολόγηση του προσωπικού προκειμένου να αξιοποιηθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η αξιολόγηση αφορά αποκλειστικά την περικοπή του 30%-40% των δομών του Δημοσίου, προκειμένου να υπάρξει εξορθολογισμός στις δημόσιες υπηρεσίες και ως εκ τούτου να εξοικονομηθούν πόροι, να περιοριστεί η γραφειοκρατία και η διαφθορά, δεδομένης της κατάργησης υπηρεσιών που αλληλοκαλύπτονται ή δημιουργούν βάρη στους πολίτες και στις επιχειρήσεις δίχως να τους εξυπηρετούν ουσιαστικά.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, η διοικητική μεταρρύθμιση στο Δημόσιο πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να αποφευχθεί η κατάργηση υπηρεσιών που στη συνέχεια θα κριθούν απαραίτητες και θα πρέπει να επανασυγκροτηθούν με μεγαλύτερο κόστος. Σίγουρα, πάντως, δεν πρόκειται να καταργηθούν υπηρεσίες που είναι χρήσιμες για τους πολίτες, αλλά αντιθέτως θα ενισχυθούν με προσωπικό όπου αυτό επιβάλλεται.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012, 17:45