«Ομάδες υπάλληλων θα καταγράψουν τις ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011, 20:23
«Ομάδες υπάλληλων θα καταγράψουν τις ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών»

Το σχέδιο «Καλλικράτης στο κράτος», που θα αλλάξει όλα τα δεδομένα, αλλά και την εικόνα του δημόσιου τομέα, μπήκε σε εφαρμογή σήμερα με την πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών,κ. Γιάννη Ραγκούση και τη συμμετοχή των γενικών και ειδικών γραμματέων όλων των υπουργείων.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι προτεραιότητα για την προσπάθεια εκσυγχρονισμού και αναμόρφωσης του κράτους, αποτελεί το κλείσιμο ή η συγχώνευση φορέων του δημοσίου, οι μετατάξεις προσωπικού και το νέο μισθολόγιο.

Ωστόσο, για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί η ποιοτική καταγραφή του προσωπικού και των δομών του δημοσίου, από δεκάξι ομάδες καταγραφής, μία ανά κάθε υπουργείο, συγκροτούμενες από στελέχη που θα επιλεγούν μετά από ανοιχτή και αδιάβλητη διαδικασία.

Οι ομάδες αυτές θα καταγράψουν τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών, την καταλληλότητα των υπαλλήλων, ενώ παράλληλα θα υπάρξει και μελέτη για τις αποχωρήσεις του προσωπικού σε βάθος τριετίας, για να είναι σαφής η εικόνα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011, 20:23