Στη δεξίωση που παρέθεσε σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο «Τουρκικό Κέντρο» της Νέας Υόρκης, στο περιθώριο των εργασιών της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, παρέστη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος είχε «πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση», όπως σημειώθηκε, για μια σειρά θεμάτων της ελληνο-ισραηλινής συνεργασίας και των ζητημάτων της ενέργειας, με στελέχη όλων των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Γραφείου Τύπου-ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση στο «American Jewish Committee» για τον αντισημιτισμό και, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνουμε και υπογραμμίζουμε τη μεγάλη σημασία της φιλίας μας». Παράλληλα, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει την Ελλάδα «άγκυρα σταθερότητας» και «αξιόπιστο δυτικό εταίρο στην Ανατολική Μεσόγειο» εν μέσω μεγάλης κρίσης.

«Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στην περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των σχέσεών της με το Ισραήλ. Αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια τώρα» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης