Ομιλία της Γκερέκου για το θαλάσιο τουρισμό

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2010, 21:35
Ομιλία της Γκερέκου για το θαλάσιο τουρισμό
«Ο Θαλάσσιος Τουρισμός, για το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού αλλά και για τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του συνολικού τουριστικού προφίλ της χώρας μας - και ως τέτοιο, τον αντιμετωπίζουμε με την ανάλογη σοβαρότητα και ευθύνη μέσα από ολοκληρωμένες ενέργειες και δράσεις».

Αυτό δήλωσε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου, στα εγκαίνια της Έκθεσης Επαγγελματικών Σκαφών Τουρισμού που λαμβάνει χώρα στον Πόρο.

Απευθυνόμενη στους επιχειρηματίες του κλάδου, η κ. Γκερέκου τόνισε ότι το υπουργείο θα ανακοινώσει άμεσα την προκήρυξη μιας σειράς έργων που αφορούν κυρίως στην κατασκευή τουριστικών μαρίνων, αγκυροβολίων και λιμανιών εξυπηρέτησης θαλάσσιου τουρισμού, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη μέριμνα της πολιτείας στον κλάδο, όπως είπε.

Στις αρχές του ερχόμενου Ιουνίου θα γίνει η διοργάνωση Ημερίδας με θέμα «Θαλάσσιος Τουρισμός, Το αναξιοποίητο συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας», η οποία έχει προγραμματισθεί να γίνει στον Πειραιά.

Εκεί, δήλωσε η υφυπουργός, θα δοθεί η ευκαιρία να συζητηθούν όλα τα προβλήματα και όλα τα θέματα που αφορούν το θαλάσσιο τουρισμό, ώστε να διαμορφωθεί μια συγκεκριμένη ολοκληρωμένη πρότασης για το πεδίο του θαλάσσιου τουρισμού.

Αναφερόμενη στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την άρση του καμποτάζ, η κ. Γκερέκου επεσήμανε ότι στην απόφαση αυτή, η πολιτική ηγεσία δεν οδηγήθηκε από «αδιαφορία» ή «αναλγησία» για τα συμφέροντα των λιμενεργατών και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Οδηγήθηκε κυρίως με βάση την κοινή λογική αλλά και την ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε την απώλεια τεράστιων εσόδων για τη χώρα και τη διοχέτευσή τους στους γειτονικούς ανταγωνιστές μας, συνεχίζοντας να διατηρούμε ένα καθεστώς το οποίο τελικά είχε οδηγήσει εκ των πραγμάτων σε μια μονοπωλιακή κατάσταση εις βάρος των πολλών.

Δεν υπάρχει πλέον αυτή η πολυτέλεια για τη χώρα - και αυτό είναι σαφές ή θα έπρεπε να είναι σαφές σε όλους. Από το άλλο μέρος όμως, δεν είμαστε της λογικής "αποφασίζομεν και διατάσσομεν», σημείωσε η υφυπουργός.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2010, 21:35