Η στήριξη της αγοράς και της παραγωγικής δραστηριότητας το 2010, η προώθηση της παραγωγικής αναδιάρθρωσης, ώστε να προωθηθεί έναν νέο βιώσιμο πρότυπο ανάπτυξης στη χώρα με νέες θέσεις εργασίας, και η ενδυνάμωση της εποπτείας στις αγορές, για την αποκατάσταση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, αποτελούν τους τρεις άξονες των πολιτικών που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα για επανεκκίνηση της Οικονομίας και αναζωογόνηση της αγοράς.

Τα παραπάνω, επισήμανε, μεταξύ άλλων από την Λάρισα, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, η οποία μίλησε σε εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει μέσα στο 2010 να καταφέρουμε να σταματήσουμε τον κατήφορο» είπε η υπουργός τονίζοντας ότι το πρότυπο ανάπτυξης στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξει.

Παρουσίασε μάλιστα μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην απλοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης και αδειοδότησης των επιχειρήσεων, η οποία από 38 μέρες και 12 διαδικασίες που χρειάζονται σήμερα θα γίνεται σε δύο στάδια και δύο ημέρες.

Εξάλλου, η κ. Κατσέλη, ανέφερε ότι στο επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί το αναμορφωμένο ΕΣΠΑ, το οποίο τον Μάρτιο θα κατατεθεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ανακοίνωσε δε την σύναψη προγραμματικής συμφωνίας του Υπουργείου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για την εκχώρηση πιστώσεων υπό όρους, ώστε να υλοποιηθούν ταχύτερα τα προγράμματα που θα ανακοινωθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε ότι η απορρόφηση του ΕΣΠΑ από το 3,5% που είναι σήμερα θα πρέπει να φθάσει στο 15% μέσα στο 2010 -και αυτό υπογράμμισε ότι είναι ένας από τους στόχους της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, η υπουργός είχε συναντήσεις με την διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου και του Επιμελητηρίου Λάρισας, και αύριο θα συναντηθεί με την διοίκηση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών, ενώ θα επισκεφθεί και την γενική γραμματεία Περιφέρειας Θεσσαλίας και θα έχει επαφές και με κομματικούς παράγοντες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης