Ομόφωνα επανεξελέγη Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, από το 23ο Συνέδριο της Οργάνωσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου. Ο κ.Παπανδρέου ανοίγοντας τις εργασίες του 23ου Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που πραγματοποιείται στην Αθήνα, αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα των πολιτών παγκοσμίως, ενώ με αφορμή το πρόβλημα της φτώχειας, τόνισε ότι έχουμε μεγάλο πλούτο, ο οποίος όμως είναι συγκεντρωμένος στα χέρια λίγων. Ο αγώνας των Σοσιαλιστών σήμερα υπερβαίνει τον αγώνα για κοινωνική αλλαγή και είναι αγώνας για τη διάσωση της ανθρωπότητας, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

 Αναφερόμενος στα MMΕ, τόνισε πως περιορίζουν την ελευθερία των πολιτών, διαστρεβλώνουν την πληροφόρηση και προκαλούν διαφθορά και κακή διακυβέρνηση. «Εγώ αυτό το έζησα στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην συνέχεια ευχήθηκε να συνεχιστούν οι συνομιλίες Χριστόφια – Ταλάτ για το Κυπριακό, προκειμένου να βρεθεί λύση, στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Από την πλευρά του ο Άρης Σπηλιωτόπουλος υποστήριξε ότι είναι ξεπερασμένος ο πολιτικός άξονος δεξιά- κέντρο- αριστερά και επεσήμανε ότι το σημερινό δίλημμα είναι λαϊκισμός ή ανάπτυξη.

Η κλιματική αλλαγή και η ανάγκη μιας παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης, η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, η κρίση στον τομέα των τροφίμων, καθώς και οι συγκρούσεις σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, θα βρεθούν στο επίκεντρο του συνεδρίου.

Στις εργασίες συμμετέχουν 100 χώρες και 140 κόμματα από ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων ο Καγκελάριος της Αυστρίας, οι πρωθυπουργοί της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας και του Μαυροβουνίου, ο πρόεδρος του Ιράκ, ο πρόεδρος της Σερβίας, ο Παλαιστίνος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τους συνέδρους για την επανεκλογή του και υποσχέθηκε σκληρή δουλειά για να γίνει ισχυρότερη η Σοσιαλιστική Διεθνής. Ομόφωνα επανεξελέγη ο Λουίς Αγιάλα στη θέση του Γ.Γ. της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, θέση στην οποία βρίσκεται επί 19 χρόνια.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης