«Όποιος θέλει να πάρει δύσκολες αποφάσεις να τις πάρει»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012, 11:38
«Όποιος θέλει να πάρει δύσκολες αποφάσεις να τις πάρει»
«Δεν μας συγκινεί η επίδειξη υπερβάλλοντος κυβερνητικού ζήλου για τη λήψη αποφάσεων, όποιος θέλει να πάρει δύσκολες αποφάσεις να τις πάρει», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Θεσσαλονίκη. «Εχουμε πάρει δύσκολες αποφάσεις και ξέρουμε πως είναι».

«Για να καταλάβετε τι εννοώ, δείτε τι έλεγα εγώ πέρσι, ως υπουργός Οικονομικών και τι έλεγαν άλλοι, υπό το φως αυτών που μεσολάβησαν», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τις διοικήσεις της ΔΕΘ Α.Ε. και της Helexpo Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη και με αφορμή το σχέδιο της κυβέρνησης για συνένωση των δύο εταιριών και με τον ΟΠΕ, αλλά η παρατήρηση του είχε ευρύτερο χαρακτήρα και για τη λειτουργία της σημερινής κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος άκουσε τους προέδρους της Helexpo Α.Ε., Πάρι Μαυρίδη, και της ΔΕΘ Α.Ε., Θεόδωρο Σουμπάση, σχετικά με τη φετινή διοργάνωση, που είναι μικρότερη λόγω κρίσης.

Στην παρέμβαση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι χρειάζεται να αλλάξει ριζικά η φυσιογνωμία της Γενικής Εκθεσης, να βρεθεί μια νέα έξυπνη ιδέα που θα την κάνει ελκυστική. Τόνισε ότι είναι απαραίτητο να συνενωθούν η ΔΕΘ και η Helexpo, αλλά πρέπει να γίνει συζήτηση ως προς τη νομική υπόσταση του νέου φορέα.

Η συνένωση και με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) είναι μια νέα παράμετρος και σε ότι αφορά στη δημιουργία ενός εθνικού φορέα εξωστρέφειας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, πρέπει να διασφαλιστούν οι όροι για να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο.

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκε για τις προτάσεις και τα αιτήματα τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος και πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ (Φ. Σαχινίδης, Γ. Μαγκριώτης, Γ.Μανιάτης, Θ. Μωραίτης), η εκπρόσωπος Τύπου Φ. Γεννηματά και κομματικά στελέχη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012, 11:41