«Όπως σπάσαμε τα μούτρα του φασισμού το 1940, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015, 12:55
«Όπως σπάσαμε τα μούτρα του φασισμού το 1940, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα»
«Ταυτοποιήθηκε με την ιστορία», είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ο Μανώλης Γλέζος, αναφερόμενος στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Μιλώντας στο «Mega» είπε ότι του θύμισε το γράμμα του Ζαχαριάδη το 1940 και μάλιστα «κάτω από άλλες συνθήκες».

«Αυτοί θα τηρήσουν όλη τη δυνατότητα που έχουν, θα παρουσιάσουν μερικούς με χαμόγελα, μερικούς με μια λύση συμβιβαστική, μερικούς με σκληρή γραμμή. Είναι κατανεμημένοι οι ρόλοι που έχουν παίξει ως τώρα και που θα συνεχίζουν να τους παίζουν. Εμείς, σε όσους έρθουν με χαμόγελα θα θυμηθούμε την ελληνική παροιμία φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας» σημείωσε για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Πρόσθεσε ότι το θέμα για την Ελλάδα είναι να σταθεί με βάση τα όσα είπε ο πρωθυπουργός της χώρας και εκτίμησε ότι η έκβαση των συζητήσεων με την Ευρώπη θα εξαρτηθεί από το εάν η Ελλάδα επιμείνει στις θέσεις της.

«Θεωρώ ότι όπως σπάσαμε τα μούτρα του φασισμού το 1940, όπως τότε, μόνο ο ελληνικός λαός με το έπος του 1940-41 κατέρριψε το μύθο του αήττητου άξονα θα γίνει το ίδιο αρκεί να αντισταθούμε σε όλων των ειδών τις περιπτώσεις», συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015, 12:57