«Τις εξελίξεις για τις σχέσεις Ρωσίας-Ελλάδας δεν πρέπει να τις βλέπουμε αποσπασμένες από το γενικότερο πλαίσιο, από το γεγονός, δηλαδή, ότι η Ελλάδα πρωτοστατεί στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Άλλωστε η συμφωνία με τη FYROM έγινε για να ενταχθεί αυτή η χώρα στο ΝΑΤΟ. Δεν πρέπει, επίσης, να ξεχνάμε ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ αυτές τις μέρες αποφασίστηκαν μια σειρά μέτρα για ασφυκτικό πρεσάρισμα της Ρωσίας» ανέφερε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ.

Ο κ. Σοφιανός πρόσθεσε ότι όλα αυτά έχουν σχέση με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, με τη συναίνεση της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, για τους οποίους το ΝΑΤΟ είναι «ιερή αγελάδα», ενω σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι ανταγωνισμοί και ο ρόλος που θέλει να παίξει η Ρωσία για τα δικά της συμφέροντα στην περιοχή των Βαλκανίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς πώς κρίνει τη στάση της Αθήνας και το μήνυμα που έστειλε, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για τις κινήσεις των Ρώσων διπλωματών, απάντησε ότι “« στάση της Αθήνας κρίνεται από τις πολιτικές επιλογές που κάνει και αυτές οι επιλογές είναι επικίνδυνες για τον ελληνικό λαό».

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ «δεν έπαιξε με τη Ρωσία στο πρόσφατο παρελθόν», όταν «ο Καμμένος και ο Τσίπρας έλεγαν “θα πάρουμε λεφτά από τη Ρωσία”, “θα ακουμπήσουμε στη Ρωσία”», σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ έλεγε πως «η Ρωσία έχει τους δικούς της σχεδιασμούς και τα δικά της συμφέροντα, είναι μία ιμπεριαλιστική χώρα, είναι σε αντιπαράθεση ανοιχτή πολεμικής προετοιμασίας με το ΝΑΤΟ και η χώρα μας εμπλέκεται σε αυτούς τους σχεδιασμούς».

«Τα άλλα είναι δευτερεύοντα, τα άλλα δεν αφορούν το παρόν και το μέλλον αυτής της χώρας, αυτού του λαού. Εκεί είναι το κύριο» τόνισε ο κ. Σοφιανός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος επισήμανε ότι «το ΝΑΤΟ, με υπογραφή Τσίπρα, αποφάσισε τα λεγόμενα “τέσσερα τριαντάρια” δηλαδή μέσα σε 30 μέρες, 30 τάγματα, 30 μοίρες αεροσκαφών και 30 πολεμικά πλοία, θα βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα και αλλού για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντά τους» και υπογράμμισε ότι «η άμεση απεμπλοκή από αυτούς τους σχεδιασμούς, η έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ είναι η μόνη ρεαλιστική, πατριωτική στάση και αυτή λέει το ΚΚΕ».

Σε ερώτηση πώς παρακολουθεί το ΚΚΕ τη θέση και τη στάση του πρωθυπουργού και των υπουργών στην σύνοδο του ΝΑΤΟ, απάντησε: «Δεν έχουμε καμία επιστοσύνη σε αυτήν την κυβέρνηση, στον Τσίπρα, στον Καμμένο και στον Κοτζιά. Εδώ κορόϊδευαν ανοιχτά το ΚΚΕ στις συναντήσεις που γίνονταν, όταν μας έλεγαν ότι η συμφωνία με τη FYROM δεν θα περιλαμβάνει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ».

«Και η συμφωνία αυτή, ακριβώς γιατί έγινε γι’ αυτόν τον λόγο, στο άρθρο 2 μιλάει καθαρά για την ολοκλήρωση του ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια, την ένταξη δηλαδή της FYROM» υποστήριξε ο κ. Σοφιανός, συμπληρώνοντας ότι ο κόσμος «πρέπει να δεί τις πάγιες θέσεις του ΚΚΕ στο φόντο των επικίνδυνων εξελίξεων, και όχι απλά να πούμε “μήπως έχει δίκιο το ΚΚΕ;”, αλλά να στρατευθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση, γιατί οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και επικίνδυνοι».

Επίσης, παρατήρησε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι επί τέσσερεις μήνες «φυλακισμένοι και όμηροι της συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ Τουρκίας και μαζεύεται ο πρωθυπουργός με τον Ερντογάν στη ΝΑΤΟϊκή Σύνοδο και δύο ΝΑΤΟϊκοί στρατιωτικοί είναι φυλακισμένοι, όμηροι της συμμάχου μας». «Αυτά είναι για εκείνους που λένε ότι θα χαθούμε έξω από το ΝΑΤΟ. Είμαστε μέσα στο ΝΑΤΟ, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα αμφισβητούνται και από την Τουρκία, μία σύμμαχο, και η Συμμαχία παίζει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και την τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σοφιανός απάντησε ότι και «αυτός ο τακτικισμός πάει μαζί με το κυβερνητικό παραμύθι ότι τελείωσαν τα μνημόνια τον Αύγουστο κι ενώ έχουν ετοιμάσει ένα μεγάλο πακέτο, το μεταμνημονιακό μνημόνιο με βαρύτατες δεσμεύσεις για την πλειοψηφία του λαού μας».

«Απ’ ότι φαίνεται, η κυβέρνηση, με τακτικισμούς, σαν αυτήν την τροπολογία, την οποία έκανε αμέσως δεκτή ο κ. Σκουρλέτης και την οποία θα καταψηφίσουμε, εννοείται, στη Βουλή, προσπαθεί να βρει τον κατάλληλο χρόνο για να μπορέσει να πιάσει το κάλπικο δίλημμα που στήνει με την ΝΔ “διαλέξτε ανάμεσα στο κακό, το μικρότερο κακό”» τόνισε.

«Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να την ξαναπατήσει. Όποτε και αν γίνουν εκλογές, διπλές ή τριπλές, ισχυρό ΚΚΕ πρέπει και μπορεί να είναι το μήνυμα» κατέληξε ο κ. Σοφιανός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης