Την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και της συνεργασίας της με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, εν όψει της προετοιμασίας της χώρας μας για την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία, θα κηρύξει ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, σήμερα Πέμπτη στις 10.30, σε πανηγυρική εκδήλωση που θα διεξαχθεί στην αίθουσα Γερουσίας του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα μιλήσουν, κατά σειρά, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής.

Χθες η Γιάννα Αγγελοπούλου συνάντησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, η κα Αγγελοπούλου συζήτησε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα άτομα που θα συμμετέχουν στην επιτροπή για τα 200 χρόνια από το 1821. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει κρούσεις για συμμετοχή στην επιτροπή σε προσωπικότητες από τον χώρο της Αριστεράς. Ειδικότερα, φαίνεται πως έχει γίνει πρόταση στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα, καθώς και στον πανεπιστημιακό Κωνσταντίνο Τσουκαλά. Λέγεται, μάλιστα, πως ο πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών έχει αποδεχθεί την πρόταση της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου. 

Παράλληλα, το μεσημέρι της Τρίτης η κυρία Αγγελοπούλου συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ στο γραφείο της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή, έπειτα από πρωτοβουλία της τελευταίας. Μετά τη συνάντηση η Γιάννα Αγγελοπούλου έγραψε στο Twitter. «Εν όψει της έναρξης των εργασιών της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, συναντήθηκα σήμερα με την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, κα Φώφη Γεννηματά».

«Για το Κίνημα Αλλαγής η Επιτροπή 2021 είναι εθνική υπόθεση που υπερβαίνει τους κομματικούς ανταγωνισμούς και ενώνει τους Έλληνες» έγραψε από τη μεριά της σε tweet η Φώφη Γεννηματά.

Επιπλέον, στην επιτροπή «Ελλάδα 2021» θα συμμετέχουν ο παγκοσμίου φήμης ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ επί χρόνια καθηγητής και πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, συγγραφέας του μνημειώδους βιβλίου για τη Θεσσαλονίκη «Πόλη των Φαντασμάτων» καθώς και του «Η Ελλάδα της Κατοχής», και ο διεθνούς φήμης πολιτικός επιστήμονας Στάθης Καλύβας, καθηγητής στο Γέιλ και στην Οξφόρδη.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης