Ορφανός: «Δεν είναι προδοσία η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014, 16:46
Ορφανός: «Δεν είναι προδοσία η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας»
Στο τρίπτυχο «ανάπτυξη, πολιτική σταθερότητα και κοινωνική συνοχή» έδωσε έμφαση ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Ορφανός, ενώ επιτέθηκε σε όσους για ψηφοθηρικούς σκοπούς, όπως είπε, θέτουν θέμα μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Αδυνατώ να αντιληφθώ την πολιτική αντιπαλότητα ότι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι προδοσία. Η Δημοκρατία μας επιβάλλει στους βουλευτές ελεύθερη βούληση. Αλίμονο σε όσους διχάζουν τον ελληνικό λαό για ψηφοθηρικούς λόγους» τόνισε ο κ. Ορφανός.

«Η πολιτική σταθερότητα πρέπει να είναι κυρίαρχη. Καλούμαστε, σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον, να πούμε αλήθειες στον ελληνικό λαό, μακριά από υποκρισία και μικροκομματικές σκοπιμότητες. Η Ελλάδα του μέλλοντος πρέπει να είναι πάνω από όλα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Ορφανός έδωσε έμφαση στην ολοκλήρωση του μεγαλύτερου, όπως είπε, αναπτυξιακού προγράμματος που είναι σε εξέλιξη για Μακεδονία και Θράκη, και τόνισε ότι η ανανέωση ισχύος του επενδυτικού νόμου θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας.

Κλείνοντας, χαρακτήρισε πράξη ευθύνης απέναντι στους Έλληνες την ψήφιση του νέου κρατικού προϋπολογισμού και πρόσθεσε:

«Ο προϋπολογισμός του 2015 σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μιας μεγάλης προσπάθειας που κατέβαλαν με σκληρές θυσίες οι Έλληνες και έχει σημαντικά επιτεύγματα. Η ομαλή εκτέλεσή του θα συνδράμει στην άρση κοινωνικών αδικιών και θα οδηγήσει σε νέα πορεία τη χώρα. Κρίσιμος παράγοντας, όμως, είναι η πολιτική ομαλότητα. Είμαι πεπεισμένος ότι η χώρα δεν θα επιστρέψει στην εποχή της κρίσης και ότι οι δανειστές θα ανταποκριθούν με θετικό τρόπο σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος ως απάντηση στα σημαντικά επιτεύγματα που πέτυχε η χώρα».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014, 16:49