Εξηγήσεις ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες πρόκλησης, εξάπλωσης και τελικής κατάληξης της πρόσφατης πυρκαγιάς στη Λιχάδα Ευβοίας, στις 13 Οκτωβρίου 2009. Οι εξηγήσεις πρέπει να δοθούν γραπτώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός έχει γίνει δέκτης παραπόνων σχετικά με την ετοιμότητα της Πυροσβεστικής και τον χρόνο αντίδρασής της κατά την πυρκαγιά στην Εύβοια. Αντικείμενο της έρευνας θα αποτελέσει, επίσης, αν η καταστροφή προκλήθηκε από αναζωπύρωση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα εκείνη την ημέρα στο ίδιο σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται: «Ο στοιχειώδης σεβασμός τόσο στο περιβάλλον όσο και στα χρήματα που καταβάλλουν οι Έλληνες πολίτες για τη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος υπαγορεύει μια νέα αντίληψη λογοδοσίας για τα πεπραγμένα της Πολιτείας απέναντι στον ελληνικό λαό. Ο απολογισμός, η λογοδοσία και η πλήρης απόδοση ευθυνών εκεί όπου αναλογούν για κάθε πιθανό υπηρεσιακό έλλειμμα ανταπόκρισης και άσκησης των αρμόδιων καθηκόντων θα είναι από εδώ και στο εξής ο κανόνας και όχι η εξαίρεση σε όλα τα Σώματα Ασφαλείας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης