Ένα «πονοκέφαλο» λιγότερο θα έχει η κυβέρνηση, καθώς οριστικοποιήθηκε ότι δεν θα ανανεωθεί η θητεία του Παναγιώτη Λιαργκόβα ως επικεφαλής του Γραφείου που παρακολουθούσε τον Προϋπολογισμό στη Βουλή.

Το τελευταίο διάστημα οι εκθέσεις του Γραφείου είχαν ενοχλήσει το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών με αποτέλεσμα να ασκήσουν έντονη κριτική στην επιστημονική ομάδα μέσω φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ. Στον αντίποδα η αντιπολίτευση και κυρίως η αξιωματική «άκουγαν με θρησκευτική ευλάβεια» όσα επεσήμαινε ο κ. Λιαργκόβας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι για την κυβέρνηση και ώθησε ουσιαστικά στο να μην ανανεωθεί η θητεία του κ. Λιαργκόβα ήταν η πρόσφατη ανάδειξη της πολιτικής υπερφορολόγησης τις κυβέρνησης, η κριτική στα υπέρ πλεονάσματα, το ψαλίδισμα των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη και η αμφισβήτηση του αφηγήματος για καθαρή έξοδο στις αγορές.

Η θητεία του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής είναι πενταετής και ο καθηγητής θα παραμείνει στην θέση μέχρι να τοποθετηθεί νέος συντονιστής.

Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να αλλάξει ο Κανονισμός της Βουλής για αυτό και συνεδριάζει η επιτροπή Κανονισμού της Βουλής με τη συμμετοχή του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και των αντιπροέδρων του Κοινοβουλίου.
Μέχρι τότε ο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής δεν μπορεί να μείνει ακέφαλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης