Ορκίστηκαν οι Λεονταρίδης και Ταγαράς

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014, 16:32
Ορκίστηκαν οι Λεονταρίδης και Ταγαράς
Τα νέα τους καθήκοντα ανέλαβαν οι βουλευτές Θεόφιλος Λεονταρίδης και Νικόλαος Ταγαράς που ορκίστηκαν ως αναπληρωτές υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, αντίστοιχα.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο και παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενώ στην τελετή ορκωμοσίας χοροστάτησε ο επίσκοπος Γαβριήλ.

Ο τέως Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό το Σάββατο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Χαρακόπουλου, η παραίτηση είχε τεθεί στη διάθεση του κ. Σαμαρά απο την Τρίτη 18 Μαρτίου και προήλθε έπειτα από διαφωνία στο ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου ζωής του «φρέσκου γάλακτος».

Ο Νικόλαος Ταγαράς ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος έπειτα από την παραίτηση του Σταύρου Καλαφάτη προκειμένου ο τελευταίος να διεκδικήσει τη Δημαρχία Θεσσαλονίκης.Το who is who των νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου

Από αγροτική οικογένεια κατάγεται και ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο οποίος γεννήθηκε στα Κάτω Πορόια του νομού Σερρών. Είναι πτυχιούχος της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επαγγελματικά ως πολιτικός μηχανικός δραστηριοποιήθηκε στην ακριτική περιοχή της Σιντικής του νομού Σερρών.

Από το 1990 ως το 1996 υπηρέτησε ως πρόεδρος της κοινότητας Κ. Ποροΐων, ενώ παράλληλα υπήρξε μέλος της ΝΟΔΕ Σερρών, αναλαμβάνοντας τομείς για την τοπική αυτοδιοίκηση. Πρώτη φορά εκλέχτηκε βουλευτής του νομού Σερρών το 1996 και έκτοτε επανεκλέγεται συνεχώς. Στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2000 και του 2009 έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας. Μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012 συμμετέχει στις επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου,Οικονομικών Υποθέσεων και στην ειδική επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής.

Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ Νικόλαος Ταγαράς, διατέλεσε νομάρχης Κορινθίας από το 2002 έως το 2010. Παράλληλα, άσκησε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πελοπόννησος ΑΕ, αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τακτικό μέλος της ΕΝΑΕ στις επιτροπές Μεταφορών και Δημοσίων Σχέσεων, εκπρόσωπος της ΕΝΑΕ στο Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας και στην Εθνική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας. Επίσης, διατέλεσε πρόεδρος στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, στο Κέντρο Νέων και στο Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας.

Ο κ. Ταγαράς γεννήθηκε στο Χιλιομόδι 1956. Τελείωσε το δημοτικό και τις τρεις τάξεις του εξατάξιου τότε γυμνασίου και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πρακτικό Γυμνάσιο Κορίνθου, απ' όπου αποφοίτησε με άριστα. Την ίδια χρονιά πέτυχε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ από την οποία και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1979. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του τιμήθηκε επανειλημμένα με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Το ίδιο έτος κατετάγη στην Πολεμική Αεροπορία για τη στρατιωτική του θητεία και απολύθηκε το 1981 με τον βαθμό του έφεδρου ανθυποσμηναγού. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ορίσθηκε επιβλέπων μηχανικός σε πολλά έργα και μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας. Από τότε ασχολείται ως ελεύθερος επαγγελματίας, μελετητής και επιβλέπων μηχανικός σε πολλά έργα.

Υπηρέτησε για χρόνια στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, οκτώ χρόνια ως πρόεδρος της Κοινότητος Χιλιομοδίου (την περίοδο 1987- 1994) και τέσσερα χρόνια ως δήμαρχος Τενέας (1999- 2002).

Τέλος, υπήρξε για τέσσερα χρόνια πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Κορινθίας (1999- 2002), πρόεδρος του Κέντρου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Πελοποννήσου, αντιπρόεδρος των ΤΕΔΚ Πελοποννήσου, εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στον νομό Κορινθίας και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών.

Ο κ. Ταγαράς είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, τα οποία εργάζονται ως αρχιτέκτονας και πολιτικός μηχανικός αντίστοιχα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014, 16:32