Ακόμα και μέσα στην εβδομάδα που έρχεται θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να συζητηθεί η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τη Novartis επεσήμανε ο κ. Βούτσης την Παρασκευή.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, αν η Βουλή θα μπορούσε άμεσα να συζητήσει την πρόταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, στην περίπτωση που αυτή κατατεθεί αμέσως μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Βούτσης, απάντησε πως «αυτό θα μπορούσε να συμβεί υπό προϋποθέσεις» και παρέπεμψε σε όσα προβλέπουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής για τις προθεσμίες και τη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βούτσης ρωτήθηκε αν το ζήτημα της Novartis θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. «Δεν θα πω εγώ αν γίνει αντικείμενο της Εξεταστικής αυτό το θέμα. Αντιλαμβάνεστε, όμως, ότι ήταν στην αρχική της εντολή που έχει πάρει από την Ολομέλεια, και το θέμα φάρμακο, πλην όμως προχώρησε η εισαγγελική έρευνα και τώρα βρισκόμαστε σε ένα άλλο στάδιο. Το πιθανότατο είναι, εκ των πραγμάτων, αυτή η Επιτροπή να μην ασχοληθεί με αυτό το θέμα χωρίς να της αποκλείει κανείς να αρχίσει να φωνάζει το σύνολο των φαρμακευτικών εταιρειών, διότι είτε έτσι, είτε αλλιώς είναι ένα από τα σοβαρά ζητήματα» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης