Μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος έστειλε με την ομιλία του στη Λάρισα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

«Θα κάνω αυτό που είναι ηθικά σωστό, πολιτικά απαραίτητο και ρεαλιστικά αναπόφευκτο. Όσοι πλήγωσαν την παράταξη, δεν έχουν θέση σε αυτήν. Δεν έχουν θέση στη νέα μας πορεία. Είναι εκτός. Είναι κομμένοι», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Σαμαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επανέλαβε, επίσης, ότι έχει ξεκάθαρη εντολή για αυτοκάθαρση, αν και διευκρίνισε ότι δεν είναι δικαστής αλλά πολιτικός.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για απίστευτες γκάφες, ερασιτεχνισμούς και αντιφατικές κινήσεις, οι οποίες μετέτρεψαν «την κρίση ελλείμματος σε ξεχωριστή, μόνο για την Ελλάδα και πολύ βαριά, κρίση δημόσιου δανεισμού».

Αναφερόμενος στη χθεσινή ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες για το ζήτημα του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, ο κ. Σαμαράς παρατήρησε ότι η ΝΔ δεν πανηγυρίζει, συνιστώντας περίσκεψη, διότι δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν αρνήθηκε, επίσης, τις ευθύνες του κόμματός του για τη δημιουργία του μεγάλου ελλείμματος, γιατί, όπως είπε, δεν έκανε από την αρχή ό, τι μπορούσε, ώστε να ελέγξει τα μεγάλα ελλείμματα και τον υψηλό δανεισμό που κληρονόμησε, δεν επανίδρυσε το κράτος και δίστασε να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε, τέλος, δέκα στρατηγικές κατευθύνσεις για την αναγέννηση της ελληνικής περιφέρειας και του αγροτικού τομέα ώστε οι παραγωγοί να είναι υπερήφανοι και ο αγροτικός κόσμος πρωταγωνιστής της ανάπτυξης και όχι κομπάρσος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης