«Όσο μένει αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίζονται οι μειώσεις μισθών»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014, 16:01
 «Όσο μένει αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίζονται οι μειώσεις μισθών»
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύουν -με αφορμή τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μείωση των μισθών στο Δημόσιο- οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος και Δημήτρης Στρατούλής. Σε κοινή τους ανακοίνωση οι δύο βουλευτές επισημαίνουν πως «οι μνημονιακές κυβερνήσεις καταρχήν μείωσαν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων έως και 50% με το επιχείρημα της μείωσης των δημοσίων δαπανών και γιατί δήθεν ήταν προνομιούχοι έναντι των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Εν συνεχεία, μείωσαν με νομοθετική ρύθμιση τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα στα 586 ευρώ μικτά μηνιαία, και στους νέους στα 511 ευρώ, χωρίς αυτό να σχετίζεται με τις δημόσιες δαπάνες, αλλά με τη διευκόλυνση της κερδοφορίας μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Τώρα, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επικαλείται τη μείωση του κατώτατου μισθού των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, για να μειώσει εκ νέου τον εισαγωγικό μισθό στο Δημόσιο. Επιπλέον, η κυβέρνηση προωθεί νέο χτύπημα, με την αυστηροποίηση των κριτηρίων μονιμοποίησης των νεοεισερχομένων στο Δημόσιο μετά τη διετή δοκιμαστική περίοδο», αναφέρει η κοινή δήλωση των δύο βουλευτών που καταλήγει:

«Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο μείωσης των μισθών και νέων απολύσεων των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που, για όσο παραμένει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, θα συνεχίζεται αενάως. Ο λαός με τους αγώνες και την ψήφο του μπορεί να ανατρέψει την κυβέρνηση και να διώξει την τρόικα, ώστε να σπάσει αυτόν τον φαύλο κύκλο της αιώνιας λιτότητας, στην οποία τον έχουν καταδικάσει».

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014, 16:01