Δριμεία κριτική στην παρούσα αλλά και στις προηγούμενες κυβερνήσεις για την τακτική τους στο πλαίσιο της Ε.Ε. άσκησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η Ελλάδα γονατίζει και το δόγμα των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στην Ευρώπη είναι ό,τι προαιρείσθε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, υποστήριξε ότι υπήρχαν περιθώρια διαπραγμάτευσης που δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ, σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να ακολουθήσει την Ισπανία και την Ιταλία σε ό,τι αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Επιτέθηκε ακόμη στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι πήγε στο Eurogroup και είπε πως: «Δεν ζητάμε τίποτε».

Υποστήριξε αντίθετα ότι, αν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, το κλίμα θα ήταν διαφορετικό, ενώ ερωτηθείς τι θα έκανε σε περίπτωση αρνητικής στάσης των εταίρων μας στα αιτήματα που θα έθετε στη σύνοδο απάντησε: «Ό,τι έκανε ο Ιταλός πρωθυπουργός, υπάρχει και το δικαίωμα του βέτο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις, σημείωσε ότι ορισμένες δημόσιες επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας μπορούν να αποτελέσουν τον μοχλό της ανάπτυξης.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης