Ουδέποτε ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου συζήτησε με τον κ. Γιούνκερ για διεφθαρμένη χώρα και ουδέποτε είπε ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής αναφορικά με το ζήτημα που ανέκυψε μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωζώνης Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Ο Γ. Πεταλωτής παρέπεμψε σε επεξηγηματική δήλωση του εκπροσώπου του κ. Γιούνκερ, η οποία εξηγεί ότι ο επικεφαλής του Γιουρογκρούπ δεν αναφερόταν σε συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά μιλούσε για μια δημόσια συζήτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι “με συνέπεια, όραμα, πίστη και σχέδιο εμείς προχωράμε σε ανατροπές, αλλάζουμε τη χώρα μέρα με τη μέρα και αυτό πλέον είναι εμφανές και στους πολίτες και στη διεθνή κοινότητα» και επισήμανε ότι οι προ ολίγων μηνών διεθνείς επικριτές μας, σήμερα μας θεωρούν υπόδειγμα δημοσιονομικού συμμαζέματος. Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, σημειώνοντας ότι «δυστυχώς πάντα υπήρχαν δυνάμεις τις συντήρησης, νοσταλγοί του παρελθόντος που δεν αντέχουν να αλλάξει κάτι στον τόπο, είναι οι ίδιοι που λιποτακτούν στα δύσκολα, που αποχωρούν από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, που αποθέωσαν τη σπατάλη, κακοδιαχείριση, τους ημέτερους και γιγάντωσαν τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις».

Ο Γ.Πεταλωτής επισήμανε αφενός ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή μάχεται κατά της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα -και σε οικονομικό- και ότι σήμερα υπάρχουν αποτελέσματα και, αφετέρου, ότι η συζήτηση που αφορά τον ελληνικό λαό δεν είναι δηλώσεις και εικασίες, αλλά εάν πραγματοποιούνται αυτές οι αλλαγές.

«Αντίθετα η ΝΔ προσπαθεί να φέρει τη συζήτηση σε θεωρητικές αναζητήσεις προκειμένου να αποφύγει τις τεράστιες ευθύνες της, αντί να ζητήσει «συγγνώμη», σημείωσε ο κ.Πεταλωτής και μίλησε για «θράσος» από την πλευρά των «εμπρηστών και των λιποτακτών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς εάν θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον πρόεδρο του Eurogrup για το γεγονός ότι ενώ ήξερε την κατάσταση της Ελλάδας, όπως ο ίδιος δήλωσε, δεν ειδοποίησε έγκαιρα, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι τις εξηγήσεις τις ζητεί ο ελληνικός λαός από τις κυβερνήσεις, ότι τις έχει ζητήσει ήδη από την κυβέρνηση της ΝΔ -κάτι που φάνηκε και στις τελευταίες εκλογές – και ότι τις ζητεί κι από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία δίνει αγώνα κατά της διαφθοράς με αποτελέσματα.

«Γι’ αυτό λέμε ότι αυτό που πρέπει να συζητηθεί είναι ένα υπάρχουν αποτελέσματα στον αγώνα κατά της διαφθοράς και στο σεβασμό των χρημάτων του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Πεταλωτής.

Υπογράμμισε δε ότι η κυβέρνηση «δεν φοβάται να τα βάλει με κανέναν και για τίποτα, όταν μάλιστα κρινόταν η ίδια η οικονομική επιβίωση της χώρας» και ότι οι στιγμές επιτάσσουν πράξεις και όχι θεωρητικές συζητήσεις.

Απάντηση Παναγιωτόπουλου

Απαντώντας στις επικρίσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πεταλωτή , ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για προσπάθεια παραπληροφόρησης, καθώς μετά τις αποκαλύψεις του κ. Γιούνκερ, όπως είπε χαρακτηριστικά, το κυβερνών κόμμα εκτέθηκε πολλαπλά, καθώς κατηγόρησε άδικα τους πολιτικούς του αντιπάλους.

“Η επιβεβαίωση των αποκαλύψεων αυτών, από επίσημες πηγές του εξωτερικού – ότι, δηλαδή, ο κ. Γιούνκερ εννοούσε τις τοποθετήσεις περί “διαφθοράς” του κ. Παπανδρέου- εκθέτει πολλαπλά το ΠΑΣΟΚ, που οργάνωσε επιχείρηση παραπληροφόρησης, κατηγορώντας, αδίκως, τους πολιτικούς του αντιπάλους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ,ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Πεταλωτή πως ” προσπαθεί, με τις γνωστές ακραίες επιθέσεις του κατά της ΝΔ, να βγάλει την κυβέρνηση από τη γωνία, όπου στριμώχθηκε, μετά τις αποκαλύψεις του “ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ”, αλλά και της “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ”, για το “ποιος είναι ο Πρωθυπουργός που μίλησε για διεφθαρμένη χώρα”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης