«Όχι άλλα οριζόντια μέτρα»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012, 13:53
«Όχι άλλα οριζόντια μέτρα»
Όχι άλλα οριζόντια μέτρα, γιατί δεν τα αντέχει η κοινωνία, και αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και της δανεικής σύμβασης άμεσα με ταυτόχρονη ανάπτυξη, είναι τα σημεία τα οποία θεωρεί απαραίτητα, για να βγει η χώρα από τη κρίση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος του ανέφερε: «Δεν είναι δεδομένο ότι έχουμε ξεφύγει από χρεοκοπία, ούτε δεδομένη η παραμονή στο ευρώ, αν δεν ασκηθούν συγκεκριμένες πολιτικές βαθειάς προοδευτικής μεταρύθμισης με ίση κατανομή των βαρών».

Ακόμη, ανέφερε ότι γίνεται σε κυβερνητικό επίπεδο επεξεργασία ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας και αυτό απαιτεί, όπως είπε, «μια δύσκολη και επίπονη προσπάθεια».

Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε ότι «σύντομα θα αναληφθεί πολιτική πρωτοβουλία για να τεθεί το ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης σε υψηλό πολιτικό επίπεδο στην ΕΕ πέραν της τρόικας».

Ωστόσο, επισήμανε πως «τίποτα δεν θα γίνει, αν δεν αντιμετωπισθεί η ύφεση και εκείνο που πρέπει να προταχθεί απαραίτητα είναι η ανάπτυξη».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012, 13:57