Απορρίπτει το Κίνημα Αλλαγής την πρόταση του Νίκου Παπανδρέου αλλά και του Παύλου Γερουλάνου περί επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζοντας τα όσα είπαν δημοσίως ο Νίκος Παπανδρέου και ο Παύλος Γερουλάνος, τόνιζαν με νόημα ότι όταν γινόταν το εγχείρημα του ΚΙΝΑΛ και οι δυο ήταν «απόντες» και ότι η εκλογή της Φώφης Γεννηματά έγινε από τη βάση και όχι από τον κομματικό μηχανισμό. Ενώ σημειώνουν ότι η εντύπωση που δίνουν τα δύο στελέχη, είναι ότι επιδιώκουν ένα ρόλο μέσα στον χώρο και περισσότερο από λύσεις στα προβλήματα της πασοκογενούς αριστεράς, την προσωπική τους προβολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίκος Παπανδρέου δηλώνει σε άρθρο του ότι «δεν γίνεται να πετάμε στον κάδο της ιστορίας τα σύμβολά του, επειδή κάποιοι έχουν ενοχικό σύνδρομο για τα όποια λάθη του παρελθόντος» και ζητεί Συνέδριο, ώστε να γίνει ομογενοποίηση των τάσεων και των επιμέρους κομμάτων, κάτω από την ομπρέλα του ΠΑΣΟΚ. Προσθέτει δε με νόημα ότι στο Συνέδριο ο αρχηγός πρέπει να εκλεγεί από τη βάση.

Την ίδια ώρα ο Παύλος Γερουλάνος είπε ότι είναι υπερήφανος που είναι ΠΑΣΟΚ, λέει για το ΚΙΝΑΛ ότι «πνίγηκε στην εσωστρέφειά του», χαρακτηρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα κατώτερο των προσδοκιών και ζητεί ένα ανοιχτό συνέδριο και όχι ένα συνέδριο διορισμένων στελεχών και χειροκροτητών με κλειστή ατζέντα.

«Τα σύμβολα έχουν τεράστια αξία, αλλά τα σύμβολα δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα. Τι πρότεινα και τι θα έκανα; Πρώτα παρουσιάζεις το όραμα, τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματός σου, προτάσεις που αφορούν τον Έλληνα σήμερα. Μετά διαλέγεις το πολιτικό προσωπικό που μπορεί να τις εμπλουτίσει και να τις επικοινωνήσει σε όλη την Ελλάδα.  Και μόνο όταν τα πετύχεις αυτά τα δύο, ανοίγεις θέματα διεύρυνσης του χώρου και αλλαγής των συμβόλων. Συχνά δεν χρειάζεται καν. Διότι αν έχεις κάνει τα δύο άλλα σωστά, η σχέση σου με την κοινωνία έχει αποκατασταθεί. Εδώ έγινε το ανάποδο. Πρώτα αλλάξαμε το όνομα και μετά στέλναμε τα ίδια πρόσωπα να μιλούν για τις ίδιες ιδέες.  Η διεύρυνση είχε χαρακτηριστικά εσωκομματικού παζαριού. Λογικό η αντίδραση του κόσμου να είναι “Μα καλά, εσείς ΠΑΣΟΚ δεν είστε; Ντρέπεστε να το πείτε;” Δεν ξέρω για τα άλλα στελέχη μας, αλλά εγώ δεν ντρέπομαι» είπε με έμφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Π. Γερουλάνος άφησε αιχμές κατά της Φ. Γεννηματά λέγοντας πως το Κίνημα Αλλαγής τα τελευταία χρόνια αναλώθηκε σε πολιτικές διαδικασίες σύνθεσης «επωνύμων» στον χώρο της Κεντροαριστεράς αντί να αφιερωθεί στη σύνθεση ιδεών και απόψεων για το μέλλον της χώρας.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης