Αντίθετος σε ένα ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους που μπορεί να φτάσει έως και 50% τάχθηκε σήμερα μιλώντας στο MEGA ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης. Συγκεκριμένα κ. Χριστοδουλάκης τάχθηκε υπέρ του κουρέματος από 21-35% με τη συμμετοχή των τραπεζών σε εθελοντική βάση όπως είπε.

«Εάν το κούρεμα φτάσει στο 50% μπορεί να θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός και να υποβαθμιστεί η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας» δήλωσε ο κ. Χριστοδουλάκης ο οποίος επεσήμανε τον κίνδυνο διακράτησης των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι η δήλωση Μέρκελ-Σαρκοζί για κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών ήταν ασαφής καθώς δεν διευκρινίστηκε από που θα προέλθουν τα χρήματα της ενίσχυσης. «Αν είναι από εθνικούς πόρους θα μεγαλώσει το χρέος, αν είναι από τον χρηματοπιστωτικό μηχανισμό EFSF αυτός κινδυνεύει να αποδυναμωθεί, ενώ δεν έχει δοθεί λύση για το θέμα των ασφαλιστικών ταμείων που θα αναγκαστούν να ζητήσουν κρατική ενίσχυση με συνέπεια και πάλι την αύξηση του χρέους», είπε ο κ. Χριστοδουλάκης

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης